Tesco-s online vásárláskor adtok borravalót a
kiszállítónak?
Figyelt kérdés
Korábban mindig adtam pár száz forintot, hiszen ha kiszállítást kérek, akkor nagyobb tételben vásárolok és akár 20.000.- Ft értékben is. Viszont mostanra nagyon megemelték a kiszállítási díjat: napszaktól függően 600-1000.- Ft-ig terjedő összeg. Természetesen a délutáni időpont, amikor a legtöbbe otthon vannak, az a legdrágább. Így viszont, ha a szállításért fizetek 1.000.- Ft-ot, már nem feltétlenül adnék a szállítónak. Pláne, ha ketten jönnek. Szerintetek ez ciki?
Én sosem adtam, de sosem éreztem, hogy nagyon tartotta volna a markát a futár a jattért.
Mondjuk tény és való, hogy kertesházban lakom, be tud állni az ajtóba a kocsival és kb. 3 métert kellett hoznia a cuccot. Ha a 10. emeletre kéne felcipelnie lift nélkül az árut akkor azért adnék.
2015. nov. 25. 18:44
2/13 anonim válasza:
Pár száz forintot szoktam adni. 2. emelet, lift nélkül és sokat rendelek.
2015. nov. 25. 20:19
3/13 anonim válasza:
Nem adok. És nem is szabályos adni, nem fogadhatnak el a vásárlóktól pénzt (semmilyen Tesco áruházban dolgozó nem tarthat magánál pénzt). Nem tudom, hogy akiknek az előző válaszoló ad, azok hogy számolnak el ezzel, de amikor mennek ki a forgókapun műszak végén, ciki, ha van náluk pénz. Persze, aki egész nap kocsival furikázik áruházon kívül, annak azért van módja a pénzt kirakni előbb is, de azt meg nem tartom életszerűnek.
2015. nov. 25. 20:27
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. nov. 27. 16:38
5/13 anonim válasza:
szerintem az, hogy a saját pénztárcájában van-e pénz vagy nincs, ahhoz a tesco-nak nem sok köze van. nyilván kellemetlen lenne, ha egy fillér sem lehetne nála.
2016. jan. 6. 22:38
6/13 anonim válasza:
A bolti dolgozóknál nem lehet se pénz se pénztárca (nyilván, hiszen benn az üzletben hozzáférnek például a kasszához).
A sofőrnél szerintem lehet, neki ugyanis maximum kártyával tudnak a vásárlók fizetni, kp-val nem, így semmilyen kockázata nincs.
2016. jan. 7. 07:24
7/13 anonim válasza:
A kiszállítók is hozzáférnek, amikor az áruházban vannak. A műszakot pedig az áruházban veszik fel. Az árufeltöltő nagy része sem kasszázik, mégsem lehet nála pénz.
2016. jan. 7. 07:47
8/13 anonim válasza:
Szerintem ciki...
A kiszállítás ára csökkentett módban volt több mint 1 évig, most csak visszaállították az árat. 1000 ft, meg relatív sok.. Ha kiszámolod az üzemanyagot, időt amit nem kell kiadnod a bevásárlásért már nem is olyan vészes..
Borravalót ha meg vagyok elégedve a "kiszolgálással" én mindig adok, független attól hogy emeletre vagy családi házba kérem a szállítást.
Pénz lehet a sofőröknél, ki menne ki forgalomba egy fillér nélkül? Millió olyan szituáció van amikor váratlanul szükség lehet pénzre.
2016. febr. 2. 09:45
9/13 anonim válasza:
Mondj egy példát, amikor szüksége lehet egy sofőrnek kp-ra?
2016. febr. 2. 11:30
10/13 anonim válasza:
bármi adódhat, helytálló példát én sem tudok mondani, de ha attól eltekintünk, hogy egy áruházban dolgozik, valahol muszáj lenne neki venni például egy üdítőt, vagy kaját...rossz példa, hisz a tesco-s dolgozóknak amúgy is van vásárlási kedvezményük, de valami ilyesmi miatt nem árt, ha az embernél van pénz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!