Jófogáson megvásárolt tőlem, de visszaküldené. Ilyet lehet? Köteles vagyok visszavenni? Bővebben lenn.
Eladtam egy pulcsit, amit még sosem hordtam, újnak jelöltem meg. Megvették, személyesen átvette a pasi, de megnézhette volna. Rá 1 napra írt, hogy szerinte használt a pulcsi és hogy vissza akarja kapni a pénzét (1000 Ft!!!)
Köteles vagyok visszautalni neki?
első hülyeséget írt....14 napja van rá...az más kérdés h 1000ft-ton nem variálnék
termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésének napjától számított 14 naptári napon belül élhetünk elállási jogunkkal. Az általános szabályok szerint a 14 napos határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.
Lássunk egy példát: Ha a terméket a futárcég egy csütörtöki napon szállítja ki részünkre, a 14 naptári napos elállási határidő a pénteki napon kezdődik. A szombat és vasárnap is naptári nap, ezért az elállási határidőbe ezeket a napokat is bele kell számolnunk. Mindezek alapján a 14 napos a határidő csak kiszállítást következő hét után következő hét csütörtökjén, 24 órakor jár le.
Természetesen a 14 napos határidő alatt bármikor elállhatunk a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint a termék átvételét követően, annak felpróbálása, kipróbálása, megvizsgálása és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáról történő megbizonyosodás után haladéktalanul döntsünk a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről. Ha nem így járunk el, meg kell fizetnünk az okozott értékcsökkenést.
Személyesen vette át, innentől semmi reklamációja nem lehet. Ne foglalkozz vele.
Csak biztos nem tetszett az asszonynak :)
#2 magánszemélynek nincs visszavásárlási kötelezettsége.
Amit te írsz az cégekre vonatkozik, avagy hivatalos eladóra vonatkozni a 8 napos elállási jog.
"internetes vásárlásra vonatkozik..mind1 h cég vagy magánszemély"
belikelnéd a jogszabályt? tudod mit? ne tedd! itt van
[link] IV fejezet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!