Előfordulhat, hogy a bankjegy kiadó automata kevesebb pénzt ad ki, mint amennyit kértünk? Ha igen, hogyan lehet ezt bebizonyítani?
1: Igen.
2: Gőzöm sincs. Gyorsan számold meg a pénzt, mielőtt elvennéd - és ne vedd el, ha nem stimel. Akkor a gép visszaveszi. De, ha kevesebb, akkor valószínűleg nem fogják elfogadni: azt mondják majd, hogy kikaptad a hiányzó pénzt a többi közül.
Ezért (is) járok én ügyintézőhöz. Ott rögtön megszámolom a pénzt - de idáig még mindig stimmelt.
A világon mindenütt ilyen és hasonló automatákat telepítenek, ha jellemző volna, hogy hibázik az automata akkor már kiderült volna.
Olyan már előfordult, hogy emberi hiba miatt rossz címletet adott ki. Amúgy ha valami hiba van azonnal lehet hívni az ügyfélszolgálatot, és segítenek. És ott a videófelvétel is.
Tényleg, a videofelvétel... ez nem is jutott eszembe. Nem fordult még velem elő, csak félek, hogy majd egyszer... aztán egy "gépnek" mégse reklamálhatok,hogy adjon még egy tízezrest :)
Köszi a válaszokat!
Igen, előfordulhat, de ritkán! Velem is előfordult még a kezdetek idején, hogy nem kaptam pénzt, de a számlán zárolták a kivétet. Egy Euronetes gépppel jártam így. Két próbálkozás után kongott a számlám! Hívtam őket kiderült, hogy szoftver hiba okozta. Automatikusan visszakaptam, de két hétig kölcsönökbő éltem. Viszont az utóbbi 10 évben már nem fordult elő velem ilyen!
Ilyenkor rögtön reklamálni kell. A gépeken általában megtalálható a help-desk telefonszáma! Főként akkor, ha egyáltalán nem adott ki semmit! Bár az mostanában ritka, hogy simlisek leragasztják a kiadónyílást.
Az elsőnek:
1.) Elég macerás lenne még a pénzkiadó nyílásban megszámolni a pénzt!
2.) Még ha vissza is húzza a pénzt a gép, akkor se íródik automatikusan jóvá a számlán, csak miután a következő töltés után beviszik, és megszámolták!
A másodiknak: A videofelvételen csak a gépet használó arca látszódik, se a monitor, se a klaviatúra, se a pénzkiadó nyílás nem lehet rajta a felvételen! (már csak tudom, ezzel(is) foglalkozom főállásban)
Ha ilyen van, akkor manapság nagyobb az esély a csalásra, mint a technikai hibára. Csináltak már olyat, hogy egy valóságosnak tűnő, de ál bankjegykiadó részt ragasztottak rá az eredetire és az megfogta kiadott pénzt.
Szóval ha ilyen van, akkor leginkább el ne mozdulj onnan, nehogy a közelben várakozó csalóké legyen a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!