Ha regisztrált munkanélküliként képzést csinálok, annak milyen követelményei vannak?
úgy értem hogy alá kell írni valami papírt hogy X hónapig/évig Magyarországon kell dolgoznom stb.?
Ha pedig közben találok munkát akkor azonnal véget ér a képzésem? Esetleg ki kell fizetnem? Hogy működik ez a dolog?
"úgy értem hogy alá kell írni valami papírt hogy X hónapig/évig Magyarországon kell dolgoznom stb.? "
Nem, ilyen nincs.
"Ha pedig közben találok munkát akkor azonnal véget ér a képzésem? Esetleg ki kell fizetnem? Hogy működik ez a dolog?"
Ha otthagyod az iskolát akkor értelemszerűen vissza kell fizetned a képzés díját.
Nem kell aláírni semmit.
Én úgy tudom hogyha tényleg azért akarod ott hagyni mert munkalehetőséget kaptál, nem kell visszafizetni a képzés díját.
De persze be kell mutatni a papírokat stb.
Érdemes rendesen utánna járni
@12:37
Én végeztem ilyen képzést.
Ez nem olyan minta közmunka hogy hoppá találtam egy rendes állást és akkor dobbantok.
Itt kifizetnek uniós pénzből egy esetenként több százezer Ft-ba kerülő szakmai képzést, akkor azt nem lehet megcsinálni hogy bocsi találtam munkát, engem ez a dolog továbbá nem érdekel. Vissza fizettetik az emberrel mint a sicc.
Pontosan, ahogy az 1. és 3. válaszban van.
Nem helyezkedhetsz el közben, mert akkor megszűnik az álláskeresői státuszod és attól kezdve nem járhatsz a képzésre.
Viszont ha abbahagyod a képzést (akármilyen okból), akkor a képzési költséget meg kell fizetned a képző intézménynek.
Ilyenkor 3 oldalú szerződés van:
1 a munkaügyi és közted
1 a munkaügyi és a képző intézmény között és
1 a képző intézmény és közted.
Ebben (az utolsóban) szerepel, hogy ha bármi okból meghaladja a hiányzásod mértéke a megengedettet, vagy abbahagyod a képzést, akkor ki kell fizetned (a nem kevés) képzési összeget.
Egy kilépési lehetőség van: még nagyon az elején megegyezel a képző intézménnyel, hogy te abbahagyod, de megy helyetted más (ezt viszont le kell velük papírozni, mert a képzést követő vizsgák után automatikusan kiküldik a fizetési felszólítást neked)
2 éve végigjátszottuk ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!