Hogy működik a zálog?
Remélem csak trollkérdés és nem komoly..
Katasztrofális a pénzügyi kulturád.
A zálog folyamatában, ha beadsz valamit, azt felbecsülik, a becsérték % százalékát odaadják, majd azt az összeget X%-al növelve x időn belül visszafizeted és visszakapod a zálogtárgyat. Senki nem használja, de ha nem veszed vissza a meghatározott időn belül, akkor hosszabbíthatsz megint csak X-ért és akkor már többért kell visszavennéd. Ha még akkor sem és mondjuk már nem is tudnád kifizetni vagy nem érné meg, akkor eladhatják a beadott értékeket.
Technikai eszközök értéke hétről hétre esik így én sok reményt nem fűznék hozzá eleve.
De ami ettől érdekesebb, Apple termékeket használsz, de a munkabéred nagysága alapján nem indokolt a státusz szimbólumok használata... Vagyis többnek látszol,-akarsz látszani - mint ami vagy.
Tele vagy hitellel, amit nem jól tervezve veszel fel. Így nem csoda, hogy nem is kapsz újabbakat.
Saját tartalékod nincs váratlan helyzetekre, át kell csoportosítanod a hitelt is és most "hitelből hitelt fedeznél", vagy még inkább kocsit vennél, ami egy pénztemető lehet, ha nem tudsz belőle reális hasznot húzni (értsd: pl a tömegközlekedési bérletedtől kevesebbet költenél a használatára és a fenntartására, vagy épp olyan tevékenységet ne folytatnál, amihez elengedhetetlen a saját kocsi és nem tudnád alternatív módon megoldani).
Még több pénz szerzés aránylag egyszerű, szerezz olyan állást, ahol magasabb a jövedelmed és vissza is tudod fizetni előbb a hiteleidet. vagy képzed magad ennek megfelelően, akár autodidaktaként, akár kimész pl. külföldre szakképesítetlen munkakörben is.
Nem zálogosítottam soha így nem tudom!
Olyan márkájú szajrét fogok hasznáni, ami nekem tetszik! Apple-t! Ipadot és 6 plus-os iphonet, amit egy összegben fizettem ki,mind a 2-t!!
Ezt fogom használni,mert ez tetszik, nem fogom a 20 000 ft-os gagyit megvenni,ami semmitnem tud,csak mert az olcsó!
1 hitelem van , ami fix törlesztésű és mindig idejében fizetem! Ezáltal a bank felé nincs semmi negativumom.
Azt,hogy mennyi tartalekom van vagy milyen a pénzügyi helyzetem azt egyedül én tudom és nem egy idegen suttyó senki mnt te!
Az emberek nem azért vagy akkorvesznek fel hitelt, amikor 0 forintjuk van,hanem kisegítéskènt! Kortól függetlenül!! És igen,kocsit akarokvenni,de nem 300 000-es suzukit,mert arra van pénzt vagy 25 éves bmw-t hanem egy néhány éves 5 nélnem több korú autót.
És én nem élek,olyan felfogássL,mi t sokan mások,hogy félelelemben élek és ha csak 50 000 em van akkor trabantot veszek!
Tiszta szégyen ez a felfogás :D és hogy a hiteleimet vissza tudom e fizetni és hogy milyen fizetésel azt had tudjam megint én!
Ezen az oldalon mindenki kb nettó 250 000 es fizetéssel bír állítolag.. De az országot még sem ez tükrözi.
Ha minden ok, és van megtakarításod a bank ad hitelt gond nélkül. Nem kell zálog hozzá.
Azzal egyetértek, hogy ne az utolsó pillanatban akarjunk kapadozni, így nyilván ha van x megtakarításod és nem vagy KHR-es akkor nem lesz gond a bankkal sem.
Ha mégis, akkor maximum az alacsony fizetésed lehet az oka, amihez mérten túl magas a törlesztés és nem fenntartható, pláne nem plusz költséggenerálással ( autó fenntartási ktg-ek).Ez esetben magasabb kvalifikációs munkakör (esetleg vállalkozás) irányába a bevételeidet kéne növelni.
Csak tapasztalatból mondom, amikor voltam hasonló helyzeteben, meg amikor voltam ellentétes helyzetben is, nettó 250 duplájával, ahogy írtad, megtakarításokkal.
Korábban nem akartak adni,mert már volt 2-3, aminek a törlesztője meghaladta a fizetésemet is, utána meg nem kértem és hívtak, hogy beállítottak egy x összegkeretet nekem, látva a megtakarításokat és a jövedelmet, annak ellenére, hogy nem kértem. Annyi történt csak, hogy munkahelyet váltottam és 4-szeresét kerestem a korábbinak.
Csak ezekből a tapasztalatokból indultam ki, illetve azokból amikre panaszkodtál a kérdésedben, - ami tükrözi a most kommentben leírtak ellentétét - és nem a Te "zsebedből".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!