Ha Ausztriában a top 1 hiányszakma a CNC szakmunkás (utánaolvastam), akkor miért 12 eurós órabérek vannak megadva fizetésnek az állásoknál? Miért nem fizetik meg a hiányszakmákat?
Érdekességképpen egy építőipari segédmunkás! minimál órabére 11,45 euró, emelllé téve nagyon karcsúnak tűnik a hiányszakmáért a 12 eurós órabér.
170 órával számolva ez kb 2 ezer bruttó, ami 1400 nettó.
Egy mosogató is keres 1100 eurót, hiányszakmával meg 1400 ami elérhető?
Mi motiválja az embert hogy tanuljon, ha meg se fizetik a tudást?
Hol lehetne esetleg jól is élni szakmával?
USA? Ausztrália?
Mert hogy itt nem fizetnek meg az fix.
Nettó 1400 ért tanuljak...jópofa!
Mikor heti 50-60 óra mosogatással is meg lehet keresni ennyi pénzt...
"Mikor heti 50-60 óra mosogatással is meg lehet keresni ennyi pénzt..."
Dolgoztal mosogatokent? Egyetemista koromban dolgoztam egy vendegloben, a mosogatok kb kethetente cserelodtek, egy jol meno vendegloben brutalisan megterhelo munka, kikesziti a kezeidet, nem csoda, hogy senki sem birta tovabb. Ja es nem tartanak ott egesz nap, csak csucsidoben.
Mekisfiú voltam eddig, de azt bírtam.
Néha mondjuk úgy elfáradtam nap végére mint akit megvertek.
Azért, mert sehol sincs kolbászból a kerítés. Ha átváltod a béredet forintra, akkor tök jól hangzik, kint meg ez valóban nem sok. A legjobb amit ezzel tenni lehet (szerintem), hogy kimész, hajtasz pár hónapot, esetleg évet mint a güzü, aztán hazajössz és itt költöd el.
Amúgy meg: egy CNC-s sokkal kevesebbet dolgozik ténylegesen mint egy mosogató, vagy takarító. Jóformán állsz a gép mellett és 2 percenként meg kell mozdítanod a kezedet. Jobb bérért sokkal kevesebbet kell dolgozni. Szerintem ez már eléggé megéri. Meg ha mégsem maradsz külföldön, akkor itthon mosogatóként halál, CNC-sként ahhoz képest kiskirály vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!