Ha én nem fogadtam el közmunkát és mindent megvontak tőlem újra lehet igényelni, hogy fizessék a tb-met?
A tb -t el lehet intézni, amint visszaregisztrálsz. Ez 2-3 hónap után lehetséges. A szoc. tám.-ot meg egy év "együttműködés" után kérheted.
Javasolnám, hogy a tb fizetésére ne jelentkezz be arra a 2-3 hónapra, mert ha elkezded fizetni akkor után azt fogják mondani a hivatalban (mikor kéred az átvállalást), hogy akkor fizesd magad tovább.
Először a munkaügyibe menj visszaregisztrálni.
Egyébként milyen végzettséged van?
Köszönöm a választ. Igen én is erre gondoltam, hogy nehogy azt mondják, hogy ha már elkezdtem akkor fizessem én. Azt a párhónapot kitudnám fizetni azt is segítséggel, de tovább nem. Fontos lenne orvoshoz mennem azért szeretném elintézni.
De azt a pár hónapot lehet akkor így be sem hajtsák rajtam, ha visszaregisztrálok és tb-m elintézem?
Amúgy kertész szakmám van.
"mert ha elkezded fizetni akkor után azt fogják mondani a hivatalban (mikor kéred az átvállalást), hogy akkor fizesd magad tovább" és "ha már elkezdtem akkor fizessem én"
Ilyen nincs.
Az viszont sanszosabb, hogy
- Ha újból ők rendezik, a NAVnál a bejelentéskor kibukik a kieső idő, amikor nem volt fizetve.
- Amikor elmégy orvoshoz, még nem biztos, hogy a rendszerben benne lesz (az átfutási idő miatt), hogy a járási hivatal rendezi a TBd és piros lámpát kapsz, amikor is az orvos köteles jelenteni a NAVnak, hogy rendezetlen a jogviszonyod. Itt megint kiderül az a pár hónap, amikor nem fizettél, pedig kellett volna.
- 5 éven belül bármikor kiderülhet (ha már nem most is tudja a NAV, csak még nem lépett az ügyben), hogy volt rendezetlen időszakod és kamatostól behajtják rajtad.
Amúgy bejelentkezési kötelezettséged van a jogosultság megszűnése utáni 15 napon belül.
Ennek az elmulasztása magánszemélyeknél 200ezer forint bírságig terjed. A bírság kiszabásánál pedig azt is figyelembe veszik, hogy te magad jelentkeztél-e be késedelmesen, vagy a NAV szúrta ki, hogy nem jelentkeztél be.
A járulék pedig havi 6930 Ft, tört hónapra napi 231 Ft. Az elmaradásra kérhetsz méltányosságból elengedést, részlet fizetést, vagy haladékot.
200 ezer de jó mit ne mondjak...
nekem fogalmam se volt, mit kéne intézni meg hova menjek.. még papírt se küldtek róla, hogy 15 napon belül..
nagyon remélem a Járási Hivatal fizetni fogja és nekem majd csak az elmaradást kell.
Ügyfélkapun látni fogom, hogy el van e rendezve a tb-m, addig nem megyek orvoshoz úgy se
És ha esetleg még sem tudnám kifizetni azt a pár hónapot, (mert nem dolgozom és miből fizetném ugye) és a Járási Hivatal fizetné e hónaptól akkor attól függetlenül, hogy tartozásom van elmehetek orvoshoz úgy hogy nem kell fizetnem a vizsgálatért?
Mondjuk részletre kérném vagy majd jövőre fizetném ki esetleg amint lesz munkám levonnák? Milyen lehetőségek vannak?
Nekem nagyon bonyolultak ezek a közügyek, valaki felvilágosíthatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!