Magántelefonszámról felhívott egy hölgy gratulálva, hogy nyertem 20. 000ftot amit a gálájukon konyhai eszközökre le tudok vásárolni. Nem jelentkeztem semmilyen sorsolásra. Mi ez? Elég kamunak tűnik, de kíváncsi vagyok, mi benne a csel.
Levelet is kaptam tőlük,íme:
Örömmel értesítem,hogy jelen meghívó átvátelével nyereménye hivatalossá vált! GRATULÁLUNK! Az ön nevére becsomagolt és léretett nyeremény értéke 20.000 Ft.Szeretettel várom Önt és párját a megbeszélt nyereményátadó gálánkra.
Gálánk programja:
.Üdvözlés
.A cégünk bemutatása
Portfóliónkban szereplő modern technikák bemutatása 2015-2016 évre,reklám jelleggel
.Tárgynyeremény átadása Önnek és párjának 40.000ft értékben
.Bónusz nyeremény átadása házaspároknak 10.000ft értékben.
Ó, engem is hívott tegnap, a legszebb, hogy az anyósomat kereste, az én mobilszámomon...
Mivel csak egy helyen szerepel adat ilyen párosításban, hát kva nénikéjét az Aegonnak, aki kiadta a számot és a nevet.
Rejtett, magánszámot NEM veszünk fel.
De a legegyszerűbb, ha alapból tiltod a rejtett számokat.
És hogy ne vonatkozzon rájuk az üzleten kívül kötött szerződésekről szóló kormányrendelet, ami ilyen esetekre bővített elállási jogot biztosít a vevőnek: az a hely (különterem, étterem, magánlakás stb.) arra az időre a cég telephelyeként lesz bejegyezve a cégnyilvántartásba. Aztán néhány nappal később már az lesz olvasható, hogy törölték a bejegyzést.
De az is lehet, hogy nem is szerepel a cég a nyilvántartásban. Levélben megadnak nevet, címet, cégjegyzékszámot, ügyvezetőt stb, csak éppen a cégjegyzékben nem található ilyen. Vagy neves külföldi cégként tüntetik fel a céget.
Aztán a nagyvonalú nyeremények, ajándékösszegek levonása után megmaradó részre befizetett előleggel eltűnnek. És amikor a magyar hatóságok keresik a céget, kiderül, hogy a cím a Berlini Állatkert címe.
Én lelkes örömmel szoktam venni a közlést, hogy nyertem; mindjárt diktálom is a címet, hogy hova küldjék. Persze jön, hogy nem készpénz, hanem edény vásárlásakor levásárolható. Tovább örülök: most volt a reklámújságban éppen ilyen árban edénykészlet a …-nál, … Erre jön, hogy csak náluk vásárolhatom le, bemutatón. Ekkor már aggódva mondom, hogy ezzel lehet, hogy gond lesz, mert én vagyok az unokáimmal, ugyanis a menyem három műszakban dolgozik, a fiam, aki a NAV-nál van, hosszabb ideje valami kiemelt ellenőrzésen van, elég messze, nem is tud hazajönni. Na, a legvégét már lehet, hogy nem is hallják, olyan gyorsan teszik le a telefont. És amíg a szomszédokat, ismerősöket hetente többször hívják, engem csak úgy kéthavonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!