Mikor fogunk úgy élni mint az osztrákok, németek? Mikor jön el az igazi rendszerváltás?
utolsó :
divat lett lenézni a Nyugaton dolgozókat. Ők is ugyanúgy dolgoznak mint bárki más, bárhol.
A többség azért mert szeretne jobban élni, gyűjteni, vagy egyszerűen az idegen közeget szereti.
hát ezt most nem tudom, mire írtad, mert én nem néztem le őket.
épp azt írtam, h dolgoznak, h félre tudjanak tenni, de lagalább van látszatja.
mi volt ebben a lenézés?
az ismerőseim milliókkal jönnek haza.
nemrég hazajött egy fiatal pár, hónapok óta itthon vannak, tanulnak, iskolába járnak most mindketten, de egyik sem dolgozik, és még elég jól élnek abból, amit kint felhalmoztak.
Szó se róla, lehet spórolmányt összehozni, de a havi százezrek barokkos túlzás. Értelek különben. Azt is hozzászámolod, hogy milyen körülmények között hozták össze ezt az amúgy nem is túl nagy pénzt, legalábbis ahhoz képest, amiket összenyomorogtak érte? Én már azt hittem túlléptünk ezen a "7-en lakunk egy házban, de nagy hepaj" témán, de nemrég tapasztaltam, hogy bizony nem... Hajlamosak az emberek a szép oldalt domborítani csak kifelé, az igaz árát, amit meg ketten vagy egymaga, belül él meg, azt nem. Valahol érthető, de ne zengjünk utópisztikus, ferdített odákat erről a kinti lehetőségekről. Azt zengjük, ami valójában van, azzal semmi gondom. Nem mindenkinek ugyanúgy jön össze, ez is igaz, egyikünk sem tipizálja a témát. Valahogy ezt az alap mentalitást - nem mondom, hogy magyar sajátosság, de tettenérhető keményen - vélem ebben is felfedezni, hogy ha autóvásárlásról van szó, akkor szinte kötelező a visszapörgetett kilométeróra, hogy jobban tessen, a valóság másodlagos. Szerintem a jó beszámolók azok, amik nem rejtenek el kínt, bánatot, küzdelmet az örömök és a végeredmény mellett. Egyáltalán mi a végeredmény, az sem mindig egyértelmű.
Részeges hintaló: mennyi munkaviszony után jár az 1 év és mi voltál, ha nem titok? Nem látok reményt arra, hogy felzárkózzon az ország. A nyugati végeken vannak, akik átjárnak dolgozni, szerintem egy ilyen opció lesz a megfelelő neked hosszútávon.
2,5 évet dolgoztam
1 év után vagy jogosult ellátásokra ha munkanélküli leszel.
Én nővéremmel élek szó sincs 7 en lakunk egy házban jellegű nyomorgásról...
ha dolgozom havi 500-600 eurót meg tudok spórolni. Az élelmiszeren nem spórolok, csak a lakhatáston.
Évi 7 ezer + 13+14 havi fizetés. (2000 körül)
Szerintem ha az ember otthonra tervez és hazaviszi a pénzt, akkor ez nem rossz.
Kérdező, ha szeretnéd tudni, miért jobb egy gazdasága egy országnak, mint egy másiknak, akkor tedd a következőt:
1 Megnyitod a google-t
2 Beirod a keresőbe, hogy "Országnév" Economy
3 megnyitod az első találatok között lévő wikipédia oldalt
4 elolvasod
5 Megnyitod a google-t újra
6 beirod a keresőbe, hogy "Országnév" economy
7 megnyitod az első találatok között lévő wikipédia oldalt
8 elolvasod
Ezek után gratulálsz magadnak, hogy megérted, hogy a Miért kérdésre nem lehet 3 mondatban válaszolni, mert függ nagyon sok dologtól (történelem, iparágak, természeti adottságok, infrastruktúra, "ideologia" stb stb)
És miután szét kerested magad, hazajössz, veszel egy középkategóriás autót, meg egy jó házat, majd visszamész a mekiben 8708e-ért dolgozni(ugyanazt csinálod amiért kint 300e-et keresel)
Mit ne mondjak, k*,*rvajó életcél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!