Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Minden esetben jobban megéri...

Minden esetben jobban megéri megvenni egy autót vagy lakást a megtakarításokból vagy van olyan hogy érdemes hitelt felvenni?

Figyelt kérdés

2015. okt. 22. 10:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Valasszuk kulon:

Autohitelt olyankor 'erdemes' felvenni, amikor nem tudod magadat turtoztetni es mindenkepp, akarmi aron uj vagy ujszeru autot akarsz, akkor is ha igazabol nem engedheted meg magadnak. A befizetendo onreszbol ugyanis siman tudnal venni hasznaltat, nem is feltetlenul a legsz*rabb allapotut. Az autohitel alapvetoen fogyasztasi hitel, ha nincs turelmed kivarni, amig lesz penzed autora.

A lakashitel mas kerdes, kevesen vannak akik hitel nelkul, 'zsebbol' fizetve lakast tudnak venni. Ebben az esetben viszont a korulmenyek sokat szamitanak: ha amugy van hol lakni, ami elviselheto korulmenyeket jelent, erdemes varni, de ha nincs hol lakni, vagy a jelenlegi helyen pl. nem tudsz csaladot alapitani, akkor a lakashitel az egyetlen jarhato ut.

2015. okt. 22. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel a megtakarításaidra (szinte) mindig kisebb kamatot fogsz kapni, mint amennyit a hiteledre fogsz kapni, ezért a legtöbb esetben jobban jársz, ha a megtakaritásaidból veszel bármit, és nem hitelből.
2015. okt. 22. 13:11
 3/6 anonim ***** válasza:
7%
Mindenképp érdemesebb hitelt felvenni mert ha van eszed akkor nem fizeted és majd a többi hülye visszafizeti. Mint ahogy már van erre példa.
2015. okt. 22. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Én különválasztanám a kettőt.

A lakás árát nem tudtam volna összespórolni belátható időn belül. Úgy, hogy közben a lakhatást is meg kellett oldani. Itt kézenfekvő volt a hitelfelvétel. "Érdemes" is volt felvenni, tisztában vagyok vele, hogy mennyibe kerül.

Az autó egy kicsit másabb a sajátomat használtan olcsón vettem, hogy ne legyen hitel.

A cégesnél nem akarok "spórolni", várni, a cél, hogy minél hamarabb termelésbe álljon. Erre jó a hitel (lízing).

Azért, mert a szomszéd, vagy mert unokatesó új autót vett nem verném magam felesleges hitelbe. Sajnos "élnek" az elrettentő példák.

2015. okt. 22. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as, nagyon nem vagy képben, de legalább ne írnál baromságot.

nekem is volt lakáshitelem, olyan is volt, hogy nem tudtam fizetni, de senki nem fizette vissza helyettem. főleg nem te meg a hozzád hasonlók, akik csak lázítani tudnak ezzel a demagóg dumával, de valós tudás vagy tapasztalat nincs mögötte. tipikusan az vagy, aki hall valamit, majd azt szajkózza, pedig fogalma sincs az egészről.

2015. okt. 22. 18:56
 6/6 veterán vas ***** válasza:

#3!

Ha majd egyszer felnősz, mi szeretnél lenni?

Hitel-törlesztést-vissza nem fizető-tüntetés-szervező-aktívista? :D

2015. okt. 22. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!