Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy családi támogatás nélküli...

Egy családi támogatás nélküli egyetemre készülő diák hogyan finanszírozhatja az egyetemi életet, hol lakhat?

Figyelt kérdés
18/F vagyok és jövőre egyetemre szeretnék menni. A szüleim támogatására nem számíthatok (bonyolult.. elég rosszban vagyunk) úgyhogy a kérdésem az az, hogy igényelhetek ilyen esetben valamiféle támogatást? Kollégiumra (egyetemi városban lakok úgyhogy ezért kérdezem) nagyobb az esélye hogy felvesznek? Ha nem, akkor hol lakjak? Étkezést ruházkodást stb. hogyan álljam? Munkát mindenféleképpen szeretnék vállalni, de nem tudom hogy milyet. Anyanyelvi szinten beszélem az angolt. Ötletek, tanácsok? Esetleg van valaki aki hasonló helyzetben van?

2015. okt. 18. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha az adott városban laksz, akkor kollégiumra minimális az esélyed (kivéve, ha jóban vagy a kolihelyeket osztó HÖK-ösökkel). Amúgy miért nem laksz továbbra is ott, ahol most vagy?

Ha a lakhatás megoldott, akkor diákhitellel és nyári diákmunkával szerintem át tudod vészelni az egyetemet (pláne ha jól tanulsz és kapsz majd ösztöndíjat). Illetve a szociális ösztöndíjaknak is utána kellene járnod.

Viszont azt nem írtad, hogy mennyire "laza" szakra mész. Mert ha könnyű a szak, akkor akár év közben is tudsz diákmelózni, viszont ha rosszak a végzés utáni elhelyezkedési esélyek/fizetések, akkor a diákhitelt nem fogod tudni visszafizetni.

2015. okt. 18. 21:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Diákmunka és diákhitel.
2015. okt. 18. 21:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Gazdaság menedzsmentre szeretnék menni. A mostani lakhelyem pedig még ez év végéig kitart utána el kell mennem. Ilyen esetben mit tehetek
2015. okt. 18. 21:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát azzal a szakkal nem fognak utánad kapkodni, sok sikert. Tömegszak baromira.
2015. okt. 18. 21:44
 5/6 anonim válasza:
Ki nem szarja le? Én gazdag vagyok
2015. okt. 19. 03:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból szólva: Menj ki külföldre előtte egy-két évet, vagy szezonálisan pár hónapot, a félretett pénzből az első 1-2 évet ki tudod finanszírozni. (pláne ha állami támogatott vagy) Esetleg levelezőn is végezheted a sulit. Nyárra visszajárni dolgozni a vizsgaidőszak után, és félre tudsz annyit tenni, hogy ősztől nyárig ne legyen gondod a tanulmányi költségeidre és ne kellejen suli mellett munkát vállalni itthon alacsony bérért ( veszélyeztetve az elcsúszást a tanulmányokkal) vagy épp diákhitelt felvenni nyitásra életkezdésnek, még ha nem is teljes saját albérletbe laksz kezdetben.
2015. okt. 19. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!