Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nézik le...

Magyarországon miért nézik le a munkásosztályt? Ez valami posztkommunista beidegződés?

Figyelt kérdés
Nyugaton pl senki nem röhögött ki még amiatt hogy munkás vagyok, a magyar ismerőseim meg mindig vörösre nevetik magukat azon hogy mekis dolgozó vagyok /voltam.
2015. okt. 13. 16:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Na látod, most épp azt csinálod, amiről azt írjátok, hogy nem is így van: ebben a pillanatban néztél le :D
2015. okt. 13. 18:21
 12/20 anonim ***** válasza:

10-es, megkérdezhetem, mennyit keresel, hogy így lenézed a tiszta 100 ezer ft-ot?

Mert sokan a 78 ezres minimálbérből fizetnek még rezsit, lakáshitelt, stb.

2015. okt. 13. 18:23
 13/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elírtam. nettó 69 ezres minimálbérből. A 78 ezer a garantált bérminimum)
2015. okt. 13. 18:24
 14/20 anonim ***** válasza:
63%
Nem szamit, hogy mennyit keresek, nem errol van szo. Es nem neztem le a 74%-ost, csak a fenti infok alapjan tok irrelevans, hogy vallalkozo. Fenntebb (mar ha o volt az), ugy emlitette a vallalkozasat, mintha az valami ubernagy eredmeny lenne. Netto 200 vallalkozokent semmi. Es attol meg nemigazan szamitasz vallalkozonak, hogy ugyanugy a sajat idodet adod el, mintha alkalmazott lennel, csak kihasznalod az uj KATAs adozast, hogy kevesebb adot fizess. Akkor leszel valodi vallalkozo, amikor alkalmazottaid lesznek, vagy a termekedet arulod. Ilyen eredmennyel nagyon naiv a korabbi kijelentes, hogy bezzeg azok a kocsog ugyved meg jogasz haverjai nem tudjak hogy vallalkozo...
2015. okt. 13. 18:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, akkor átmegyek én is más stílusba :D

1. Tudod, amit én csinálok, azt úgy hívják, hogy egyéni VÁLLALKOZÓ. Igen, tudom, hogy vannak nagyobb vállallkozók is - egyébként épp most készülök felvenni valakit, de továbbra is nézz csak le nyugodtan - nyilván azt is tudod, hogy a vállalkozások legnagyobb része nem éri meg az 1-2 évet - én pedig 4 éve ebből élek és HÁLA ISTENNEK egyre több a munkám.

2.- nyilván jóval többet keresel, s így módod van lenézni a 200 ezer ft-ot, és ezzel minden olyan embert, aki nem keres ennyit.

3.- Valószínűleg Te is tudod, hogy egy takarítónő alkalmazottként egy vállalatnál, cégnél soha nem fog 8 órával 200 ezret keresni.

De nyugodtan folytasd mások degradálását, legalább magad is alátámasztod, amit a kérdező írt :D

Ennyi voltam - nincs több időm itt napot lopni - megyek értelmesebb dolgokat csinálni :-)

2015. okt. 13. 18:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Na, megjött ez a burgersütő.

Én egy külföldi mosogató ismerősömet se nézem le, se az itteni közmunkás ismerőseimet sem.

De...Ha valaki hülye, az itt is és külföldön is az, és ezt senki nem szereti.

Nem azt röhögik , hogy munkás vagy, hanem hogy te forradalmat akarsz meg ilyeneket irkálsz, tehát nem vagy agyilag egész. És nem veszed észre, hogy kezeltetni kellene magad.

2015. okt. 13. 19:02
 17/20 anonim ***** válasza:

Gastarbeiter nevű felhasználó válasza:

kipróbáltam és sokkal könnyebb megélni mint nálunk.

Nem fogom bizonygatni neked, elég bizonyíték a jobb életre hogy 8 hónapja munkanélküli vagyok és kereken 500 euróval csökkent a megtakarításom.

Az is csak azért, mert volt egy két extra kiadásom, pl laptop vétel.

A segély is a felszínen tart...a munka meg főleg a felszínen tart.

Gondolom azt hiszed krumplis tésztán élek, de sírva fakadnál ha látnád milyen finomságokkal van tele a hűtő. Így élnek a nyugatiak. Én is ilyen országot akarok otthon csinálni. ENnyi.

Mit gondolsz miért ugatok itt hónapook óta hogy forradalom kell?

Mert semmivel se jobbak nálunk mégis jobban élnek!

Csak egy idézet tőled te okostojás, mert minden kérdés alá ontod a hülyeséget.

1. ha neked tele a hűtő, akkor k*ssolgass befelé, azt ne is gyere haza többet Magyarországra, ne rontsd itt a színvonalat

2. Ha te olyan jól érzed magad külföldön, mit foglalkozol a magyarokkal?

3. Munkanélküli vagy? szégyelld magad, ezért nem jutsz előre, mert büdös a munka neked...munkanélküliként akarsz megbecsülést a nagy nyugaton és itt? haha

4. Egy 3. kérdésben meg azt írkáltad, hogy te milyen szegény vagy, mert annyit keresel,hogy lyukas kabátban jársz vagy mi..

Minden válaszod üti egymást ergo:

1. Vagy egy troll vagy, de nem tudom ebben mi a jó.

2. Pszichopata vagy, akkor kezeltesd magad, mielőtt megölsz valamit a nyomorék forradalmad terve közben.

2015. okt. 13. 19:10
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

"nyilván jóval többet keresel, s így módod van lenézni a 200 ezer ft-ot"

Bocs, mint irtam, en nem neztem le semmit, csak naivan hat, amikor valaki mas adozasi feltetelek mellett csinalja ugyanazt ugyanannyiert (csak igy az allamnak kevesebbet fizettek be, bizonyos korulmenyek kozott akar adocsalas is lehet.) es meg buszke is ra.

A fennt idezett reszben meg eleg jol jellemezted a tarsadalmi reteged mentalitasat: az ember annyit er, amennyit keres. En nem kereset alapjan itelek meg egy embert (igen, jol rahibaztal, tenyleg tobbet keresek mint az itt hozzaszolok tobbsege, legalabb egy nagysagrenddel, "egyeni vallalkozo"-kent, ezt is tudom, hogy mit jelent), inkabb ti vagytok erre hajlamosak. Ha sokat keres, akkor bekepzelt/elkenyeztetett/adocsalo/kizsakmanyolo sggfej, de majd ha valami csoda reven ti emelkedtek arra a szintre, elfelejtitek, hogy honnan indultatok. ;)

2015. okt. 13. 19:15
 19/20 anonim ***** válasza:

"(csak igy az allamnak kevesebbet fizettek be, bizonyos korulmenyek kozott akar adocsalas is lehet.) "

Na ezt azért nem hagyom szó nélkül: normális vagy?

Akinek gyereke van és családi adókedvezményben részesül, az is adót csal? Jóhogymárnem feljelentesz adócsalás miatt :D

Úgy látszik, nagyon átmosták már az agyadat: D

A Kata bevezetésekor nem volt kedvezményes adózás: a minimálbérnek megfelelő adót fizettünk. Majd emelték a minimálbért, a Kata-nál meg LEGÁLISAN, állam által engedélyezetten maradt az 50 ezer ft, ennek megfelelően a társadalombiztosítás és nyugdíj alapja 81.300 ft.

És bevezették, hogy akinek ez nem felel meg, az fizethet 75 ezer ft-ot, ekkor a járulékalap 136.250 ft.

"társadalmi réteged" - ez nem lenézés ugye? :D Mint írtam, magam választottam :-) és egy csomó végzettségemet nem írtam meg :D Nem baj, acsarkodj csak.

Azt meg nem én sugárzom a hozzászólásaimból, hogy valaki annyit ér, amennyit keres - épp az imént néztél le a 200 ezer miatt :D

2015. okt. 13. 19:35
 20/20 anonim ***** válasza:
#9: tudom, hogy nem keresnek rosszul bizonyos szakmák manapság, de azért a nettó 200 kilónak meg lehet keresni diplomával a többszörösét is. Erre gondoltam, mint jobb út pályaválasztás előtt.
2015. okt. 14. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!