Kaptam egy nagyon érdekes e-mail, hogy nyertem. Szerintetek kamu? Kapott még valaki ilyet?
Egy olyan e-mailt kaptam, hogy kisorsoltak az euro jackpoton valami külön díjat, amit én nyertem meg.
750.000 eurót.
Nos, az e-mail nem tűnik egyáltalán hitelesnek, sőt, nem jól van magyarra fordítva a szöveg.
Ez azért ennyire furcsa nekem, mert a fizetett e-mailemre jött, ami sehol nincs bejegyezve, sehol nincs megadva. 2 oldalra regisztráltam eddig vele, az egyik a pokerstasrs, a másik a szerencsejáték zrt.
A másik furcsaság, hogy minden héten nagy összegért játszok euro jackpotot, és nagy nyeremény esetén emailen és telefonon is értesítenek online lottó esetén!
Illetve beírtam a google-be az email egyes tartalmát, de nem adott ki találatot, mint a többi csalásos esetnél, amik közismertek már neten.
Bemásolom a teljes e-mailt ide:
Gratulációkat, nyertél € 750,000.00 az Euro Millions havi sorsolás végzett 2015. szeptember Londonban.
töltse ki az alábbi űrlapot a díjat állítást.
1. Teljes név
2. Cím
3. szex
4. Kor
5. foglalkozás
6. Telefon
Robert Avtandiltayn
Online Koordinátor
Viszont nem kérnes semmi adatot, amivel be lehetne csapni embereket. Akkor miért van értelme ilyeneket küldeni?
(És egyébként nem Londonban húzzák az euro jackpotot)
Erről a címről jött:
notification@euro-millones.net
Ennyi adat is elég ahhoz hogy eladják és mondjuk reklámanyagokat kapj.
Ha válaszolsz nekik már megtudják, hogy ez egy működő, használatban levő e-mail, ráadásul olyan emberé aki vevő lehet a spam-ekre, szóval még több jön majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!