Vagyunk egy páran. Mindenkinek saját meloja van, családja, élete. Nincs időnk alapítványokra, stb. De mégis szerettünk volna segíteni másokon. Összefogtunk. Keresünk olyan embereket, akik segítségre szorulnak, ami nem kerül pénzbe valamint azokat akik segíteni akarnak. Pl van egy idős ember, akire tesznek a hozzátartozói, mi megtudjuk, és KÖZVETÍTÜNK oda egy embert, aki amig benn van látogatja, beszélget vele. Ingyen, nem kér semmit, csak empátia. Itt a közvetités azt jelenti, hogy akik jelentkeznek, megvizsgáljuk, és megkérjük menjen oda mint a mi emberünk SZÍVESSéG alapon. Papírok és pénzügyek nélkül. Mint egy családtag. Ez legális?
2015. okt. 12. 12:27
1/6 anonim válasza:
Ha nem fogadtok el ellenszolgáltatást, akkor önkéntesként ezzel szerintem nincs gond, bár felmerül egy-két probléma.
Miért dolgozna akár önkéntesként nektek bárki, vagy miért fogadna el tőletek segítséget, ha papíron nem is léteztek? Annyi csalás, átverés van, szerintem az lenne a legegyenesebb, ha létrehoznátok egy önkéntes szervezetet. Akkor lehetne legálisan toborozni az embereket, és a segítséget is bátrabban elfogadnák a rászorulók.
Már csak egy kérdés: NEKED ez miért jó? Miért nem elég, ha te magad mész, és segítesz az embereken?
2015. okt. 12. 12:48
2/6 anonim válasza:
Ez erősen átverés szagú (nem azt mondom hogy az) pl ti köttök eltartási szerződést és más (önkéntes) végzi el a piszkos munkát, majd ha meghal az illető tiétek a vagyon miközben az önkéntes erről semmit nem tud. Nekem ez a scenario ugrik be elsőként. Bár amennyi hülye van ebben az országban bőven találhattok balekot. Amúgy meg a mai világban meg amúgy kinek van ilyenre kedve és ideje?
2015. okt. 12. 13:11
3/6 A kérdező kommentje:
Mielőtt ítélkeztek ezt nézzétek meg jó? www.globalis-segelyezesi-halozat.hu
ez a társaság aminek tagja vagyok
utolsó ne légy paranoid, ez nem jo... Mondd nekem minek akarnek segiteni, ha valoban csalok vagyunk ellenszolgaltatas nelkül?? Hm?
Első: egyedül kevés az ember. Sokaknak kell segitseg
2015. okt. 12. 18:08
4/6 A kérdező kommentje:
Komolyan az ember segiteni akar de az ilyen hülye paranoid megjegyzesek miatt mint az utolsóé, ha nem lennénk odaszántak hagynánk az egészet. Mindig sirtok hogy ez sincs meg az sem erre mikor vannak akik valoban akarnak segiteni, akkor ilyen irracionalis ostobaságokkal fárasztotok mindenkit
2015. okt. 12. 18:11
5/6 anonim válasza:
Ez nem paranoia. Én magyartól önzetlen, érdek nélküli segítséget nem tudok elképzelni és előbb bízok meg egy pl pakisztániban mint egy magyarban.
De őrülök neki hogy ti kivételek vagytok és ez esetben sok sikert kívánok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!