Állandó kiadás a közös költség, villany, gáz, bérlet, stb.
Változó kiadás az élelem, tisztálkodószerek, kulturális kiadások, javítás-szerelés, stb.
Az élelmiszer miért változó?
Persze, alacsonyabb jövedelem mellett kevesebb vagy minőségtelenebb élelmiszert veszel, de hogy veszel az biztos.
Ha tudod és okosabb vagy nálam, akkor miért kérdezed meg?
Abszolúte nem csodálkozom azon, hogy egy csomó megválaszolatlan kérdés van...
Mivel a kérdésed általánosságban van feltéve, azt gondoltam, hogy a havi kiadásokra ( az élelmiszer havonta változó, míg a rezsi nagyjából egyforma az átalány miatt) vagy kíváncsi, de én már belefáradtam abba, hogy segítek a kérdezőnek, az meg lehurrog. Majd válaszol Neked, aki okosabb - vagy Te magadnak :-)
Ja, és ÓRIÁSI tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a drága élelmiszer minőségi: a 3500 ft/kg-os sonkában is van pl. szója, azaz töltelékanyag, dúsító :-)
Nem sértésnek szántam.
És nem is az érdekel, hogy mit tartalmaz egy kiló disznóhús, hanem hogy mért vannak így felosztva a kiadások, amikor egyes dolgokról le lehet mondani, de az élelemről pont nem.
A kérdésre a választ pedig nem tudom pontosan, ezért kértem ki más véleményét.
Na jó, akkor kisértődtem :-) (de csak azért, mert azt írtad, nem sértésnek szántad :-) )
Az élelmiszer azért változó, mert ha akarom, 2 ember havi 40 ezerből is meg tud élni, de ha akarom, akkor 300 ezer sem elég. Én pl. lehet, egyik hónapban 40-et költök, következőben meg 80-at... Mikor hogy...
Az élelmiszeren lehet a legtöbbet spórolni!!! És nem feltétlenül úgy, hogy "szemét" kajákat eszel... Csak tudni kell a "trükköket" :-)
Közös költségen nem lehet spórolni, csatornadíjon sem, az állandó.
Ah, vagy úgy.
Értem és köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!