Ez jogilag lehetséges, megoldható?
Hétfőn megyek ügyvédhez,de addig szeretnék előre tájékozódni egy dologról.
Hamarosan gyermektartási perem lesz,fizetni nem tudok,de a nagyapám tudna és akarna segíteni. A lényeg: A havi gyerektartás kiváltható-e egyszeri,nagy értékű ajándékkal?
Egy BP-i,3,5 szobás lakásról lenne szó. Szobánként van kiadva,a havi bevétel (rezsi+k.költség+adók levonása után)230.000/hó. Ezt a lakást kapná a kicsi.
Van erre lehetőség?
(Korábban már ezt kérdezte valaki,de nem kapott NORMÁLIS választ,csak a kidobott nők acsarkodását.)
"fizetni nem tudok,de a nagyapám tudna és akarna segíteni"
"a havi bevétel ...230.000/hó"
Akkor miért nem ebből a bevételből segít fizetni a nagypapa?
Ha nem tudsz fizetni, akkor nyilván nem állapítanának meg túl nagy gyerektartást, s ebből nyilván vidáman ki lehetne fizetni...
Bocs,de kissé rosszul írtam ki a kérdést.
A lakás a nagyapámé 100%-ban.
Ő csak a picire íratná,de 2 kikötéssel: 1. A gyám nem adhatná el,csak a pici,ha nagykorú lesz. 2. Cserébe velem szemben nem lesz több anyagi/jogi követelés sem a gyereknek sem az anyjának a későbbiekben.
Ingatlanbecsüs szerint a lakás piaci értéke: 45M BP. V. kerület. 3. emelet. 3,5 szoba.
Megoldható. Szülői megegyezés kell hozzá, továbbá a gyámhatóság, illetve perben a bíróság jóváhagyása. Hozzátenném, ha pl. leég a lakás (bármilyen, előre nem látható, lényeges változás következik be), és a gyerek érdeke megkívánja, a bíróság ennek ellenére is elrendelhet tartásdíj-fizetési kötelezettséget. (Ptk. 4:217. § (2)-(3) bek.)
Nem jogilag: szerintem nem éri meg a dolog — nagyon nem.
5.
Melyik félnek nem éri meg?
Az öreg mindenképp a picire hagyná,de így én is jól járnék.
Nekem sajna nem valószínű,hogy lesz normális melóm,így ez biztosabb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!