Hitelt vettek fel a szüleim, külön-külön de elváltak és külön fizették tovább. Anyukám nem tudta egy ideig fizetni, így apukám rendezte a hátralékot. Mi a legbiztosabb módja, hogy ha anyukám visszafizeti neki a pénzt, akkor tudja igazolni a jövőben?
Figyelt kérdés
Anyukám ragaszkodik ahhoz, hogy az ő bankszámlájáról legyen átutalva apukámnak, viszont anyukám jelenleg külföldön él, így elég komplikált lenne elintézni ezt a dolgot, ugyanis nincs itthon most banki folyószámlája. A visszafizetés sürgős lenne, elvileg az én bankszámlámra hamarosan megérkezik az összeg, így azt én is át tudnám utalni, de anyukám állítja, hogy ő majd elintézi magának külföldről, hogy legyen a nevén folyószámla, és majd onnan utaljuk tovább apukámnak. Én túlkomplikáltnak találom a dolgot, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy egyedül így van védve, és egyedül így tudja bizonyítani, hogy ezt ő fizette ki. A ház ugyanis még közös, és attól tart, hogy apukám bizonyatani fogja, hogy neki emiatt több jár. Mit javasoltok, hogyan adjuk oda apukámnak a pénzt?2010. márc. 15. 17:19
1/1 anonim válasza:
Én az óvatosság elvében hiszek, úgyhogy anyukád utalja át apukádnak. Én ebben semmi bonyodalmat nem látok, csak precizséget. Apukád nagyon rendes volt, hogy fizetett anyukád helyett, nem is gondolnám, hogy valami rosszban töri a fejét, de inkább legyen óvatos anyukád, minthogy később valami gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!