Mindenképpen köteles vagyok kifizetni a szemétdíjat?
Figyelt kérdés
Tavalyi évben egészben egy évre kérték a szemétdíjat amit be is fizettem a helyi takarékszövetkezetben egy összegben. És most az önkormányzat követeli rajtam a tavalyi szemétdíjat mert állításuk szerint nem kapták meg, de én meg nem találom már a bizonylatot amit kaptam róla... Ilyenkor követelhetem-e vagy kérhetem-e a takarékot vagy a központját hogy nézzék meg visszamenőleg a befizetéseimet hogy hova történtek befizetések a részemről, ( Konkrétan csak két hónapot kellene megnézni ) mert itt az itteni takarékban nem hajlandóak megnézni ezt. De ha végképp nem nézik meg akkor megtehetem-e hogy nem fizetem be?2015. okt. 3. 09:49
1/7 anonim válasza:
A kivonatod sincs meg? Lehet kérni visszamenőlegesen kivonatot, de annak nagyon borsos költsége van.
Ha nem tudod bizonyítani, hogy befizetted, akkor mindenképpen újra kell fizetned, mert ha nem teszed, akkor behajtás lesz a vége, így is úgy is beszedik, csak megemelve a behajtás költségeivel.
2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs, úgy el lett rakva hogy nem találom sehol.
2015. okt. 3. 10:19
3/7 A kérdező kommentje:
Na de a takarék köteles lenne visszanézni hogy mikor hova ment a pénzem nem?
2015. okt. 3. 10:20
6/7 A kérdező kommentje:
Befizettem
2015. okt. 3. 13:08
7/7 anonim válasza:
A befizetés az elég erős hátrány, mivel arról semmi más nincs, mint a bizonylat, amin papíron megkapsz. A kedvezményezett számlakivonatán látszik az összeg, ő le tudja kérdezni, de te nem tehetsz semmit. Utalás esetén nem lenne gond, előkeresteted a kivonatot, és azzal igazolod. De ez így most egy szép hosszú huzavona lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!