Ha utánvéttel rendeltem egy csomagot, akkor a címemre kiszállítják és a postaládába bedobják és utána nekem el kell mennem a postára és be kell fizetnem vagy kiszállítják és ott helyben én adom oda a pénzt a postásnak?
Mert ha nem vagyok èppen akkor otthon és akkor érkezik a csomag akkor nem tudom átvenni, vagy akkor mi törtènik?
Segítsetek,sürgős!!
Egyik lehetőség, hogy utánvéttel posta pontra kérted. Akkor oda kell bemenned, átveszed és kifizeted.
Másik lehetőség, hogy otthonra kérted. Kihozzák, ha nem vagy otthon hagynak egy értesítőt, azzal bemész a postára (kb. 8 napod van rá) átveszed, kifizeted.
Egyébként miért és hova dobnák a csomagot? A kertbe vagy a 2 cm-es postaláda lukon a postaládánál háromszor nagyobb csomagot?? Ki garantálja, hogy kifizeted, ha már átadták fizetés nélkül akár Te akár a szomszédod, meg az összes többi ember?
Elhozzák, kifizeted helyben.
Ha nem vagy otthon, elviszik a legközelebbi postára (oda ami a körzetedbe tartozik), bedobnak egy papírt a postaládádba, amin az szerepel, hogy bevitték xy-nevű postára, menjél érte, ott kifizeted, megkapod.
nagyjából jól leírták az előttem válaszolók, csak egy dologgal nem kalkuláltak: mi van akkor, ha nem a postás hozza? :-) Ugyanis ha futár hozza, akkor, ha nem vagy otthon, hagy egy értesítőt, jó esetben egy telefonszám is van rajta, azt fel kell hívnod és esetleg tudtok időpontot egyeztetni. És természetesen a futárnak kell fizetni.
Semmiképpen nem fogják otthagyni az utánvétes csomagot sem szomszédnál - hacsak ki nem fizeti - sem a postaládába.
4. A többiek figyeltek a kérdésre: "...ott helyben én adom oda a pénzt a postásnak?"
Egyébként igaz, amit a futárokkal kapcsolatban írtál.
És ezért le kellett húzni? Gratula! Sosem láttál még itt a Gyakorin hevenyészve feltett, pontatlan kérdést?
Nekem, pl. eladóként a vevők a pénztári készpénzbefizetést rendszeresen utalásnak hívják - pedig óriási különbség!
Ha a kérdező 8bocs kérdező) oly mértékben el van tévedve, hogy azt gondolja, az utánvétes csomagot otthagyják, akkor simán belefér, hogy a futár-postás dolgot is keverheti.
De mindegy, örülök, hogy szerezhettem Neked egy jó napot azzal, hogy lehúzhattál :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!