Mit tegyek ilyenkor?
Múlt héten megrendeltem egy számítástechnikai terméket egy webáruháztól, de közben rájöttem, hogy ezt most nem engedhetjük meg magunknak, mert sokba kerül.
A csomagot már átadták a futárnak, aki holnap kihozza.
Ha nem akarom átvenni, akkor mit tegyek?
Megmondjam a futárnak, hogy nem tudom átvenni és elállok a vásárlástól, vagy eleve ki se nyissam neki az ajtót?
Ha kinyitom neki az ajtót és elém tesz valamit, akkor aláírjam, vagy ne? Kérlek segítsetek.
Elállhatsz a vásárlástól.
Bár hozzáteszem, sok webáruházban a megrendelésnél van egy elfogadóablak, hogy megrendelésed átvételi kötelezettséggel jár. Bár mivel ez a legtöbb ÁSZF-el és törvénnyel szembemegy, ezért nem kötelezhet rá senki, hogy átvedd. Hovatovább lehet olyan utóhatása, hogy kizárnak a további megrendelésekből.
ma 10:24
Igen, de épp ezt kérdezem, hogy milyen módon lehet lemondani már a futárnál?
Tehát azt nem tudom, hogy a futárnak szóljak, hogy nem tudom átvenni a csomagot és szállítsák vissza a feladónak, vagy ki se nyissam az ajtót a futárnak?
Igen átvételkor fizetnék. A futárnál szeretném megállítani a dolgot, az áruháznál még úgyis van 14 napom, hogy lemondjam. A futárszolgálat egy magáncég, akivel a webáruháznak szerződése van.
Tehát a futárnál le lehet mondani személyesen, vagy be se engedjem őt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!