Hagyatéki cég (BT) tartozása örökölhető-e?
Figyelt kérdés
Az apám hagyatéki tárgyalása jövőhéten lesz, mint kiderült a BT amit vezetett milliós tartozásokat jelez rá az elektronikus beszámoló portál, mint BT ugyebár saját vagyonnal is felel az ember a cégért, kérdés az hogy ezt átháríthatják-e az örökösökre?! érdemes inkább ügyvéddel mennem? hogyan védhetném meg magam ez ellen? (elvileg az idősebb féltestvéremmel együtt vezette, ő és ha mindenigaz utolsó élettársa akit elvett vele együtt vagyunk 3an akik örökösjelöltként szerepelnek ) Én életemből kb kimaradt az apám,közöm se volt a céghez, felnőtt koromban találkoztunk párszor de idegennek éreztem így inkább nem mentem többször, erre még ez is.. :/?2015. szept. 5. 20:41
1/1 anonim válasza:
Vissza kell utasítani az örökséget, ha több az adósság, mint aa többi örökség értéke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!