Tapasztalatok ingatlan árverésről?
Figyelt kérdés
Elég szörnyű, de sajnos máshogy nem jutunk a párommal lakáshoz, csak ha ár alatt tudunk venni egyet. Az ingaltan árverés is szóba került. Erről szeretnék többet tudni. Egy egyszerű magánembernek van esélye egy nyílt árverésen? (most ne a hallottam, meg láttam a médiában, hogy a nagydarab embere csúnyán néztek, és inkább nem licitáltam). Volt már valaki egy ilyen árverésen? A kikiáltási ártól mennyivel drágábban keltek el? Hogyan zajlott tovább a dolog? Buktatók? Amikre figyelni érdemes? Szóval minden érdekelne! Köszönöm!2010. márc. 12. 07:02
1/1 anonim válasza:
az arverés előtt be kell fizetni meghatározott összeget,bánatpénzt,ami feljogosít a licitálásra. ezután megkezdődik a licit. van esély nyerni,de akad még mindig olyan hely is,ahol a környék kiskirályai veszik meg az ilyen ingatlanokat,de azért ez nem annyira jellemző,itt a Dunántúl északi részén,ahol lakom,már nagyon figyelnek erre. a licit záróértéke többnyire a valós forgalmi értéknél 20-30%-kal kevesebb,de hallottam már olyat is,hogy a 6 milliós lakást 2,6-ról kezdték licitálni,és 3,4-ért ment el Veszprémben. a licit nyertese az árverező céggel megegyezik a fizetés módjáról,van,aki hitelt is enged,de többnyire csak kp-t foganak el. előadásvételi szerződést kötnek ügyvéd előtt és foglalót kell letétbe helyezni,ez kb. 20% szokott lenni. ezután pedig minden,mint egy szokásos adásvételnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!