Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Paypal utalásnál tényleg...

VariGyapi kérdése:

Paypal utalásnál tényleg először vissza kell utalni a western union keresztül hogy megkapd a pénzed?

Figyelt kérdés
El akartam adni a kocsimat egy külföldinek, aki azt mondta csináljak egy paypalos számlát azon elküldi a pénzt és jön az autoért. 2000 dollárban állapodtunk meg s amikor kész voltam 2500 dollárt küldött mondva hogy visszaigazolásként a western unionon keresztül küldjek egy ügynöknek 450 dollárt, és a számlát csatoljam emailen a papypalnak hogy ténylegesítsék a pénzt a számlámon.... no de nekem ezt meg kell előlegezzem... kicsit gyanús. Van hasonló tapasztalat, tényleg így működik?

2015. aug. 31. 05:05
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Az a 2500 dollár már megérkezett a Paypalodra? (Szerintem nem is fog)
2015. aug. 31. 08:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez nem kicsit gyanus, ez a leheto leggyanusabb. 'Visszaigazolaskent' 450 dollart? Hogyan? Minek? Ne vicceljunk mar... Ha elkuldod azt a 450-et, abban a pillanatban megszunik az ebay-fiokja, es minden mas elerhetosege, es soha tobbet nem hallasz a fickorol. Ha annyira akarja azt az autot, 2000 dollart siman keszpenzben is hozhat.

Nyugodtan ird meg neki, hogy ezekkel a feltetelekkel az auto nem elado, ha hoz keszpenzt, viheti. Meglatod, sose valaszol tobbet.

2015. aug. 31. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

Igen, ez így van, de ne az ő általa megadott külsős ügynöknek küldje, hanem közvetlenül nekünk, így gyorsabb lesz a kifizetés. Azzal a biztonsági kockázattal nem is számolunk, hogy ha időközben az ügynök szerződése megszűnik, még bonyolultabb az ügy.

Üdv,

Demjén Rózsa

Paypal Magyarország

2015. aug. 31. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez tipikus átverés, nem kell nekik a kocsid, csak ki akarnak csalni tőled 450 dollárt. Ha elküldöd a pénzt, akkor ők azzal szépen lelépnek, a paypal meg értetlenül fog rád nézni, hogy mi a frászról beszélsz, ugyanis ilyen nincs, hogy küldenek neked pénzt de te kell hogy fizess azért, hogy megkapd.
2015. aug. 31. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez egy igazi 10+ éves ősrégi csalási forma, úgy is hívják leánykori nevén, hogy "nigériai scam" vagy "nigériai csalás", mert eredetileg nigériát használták tranzitországnak, de ma már mindenhonnan űzik.

A paypal NEM FOGLALKOZIK escrow (tehát köztes) szolgáltatásokkal! Gondolom nem is kaptál semmilyen pénzt a PP accountodra (felhasználói accountra nem is lehet 2500$-t utalni ha jól tudom...), csak egy e-mailt valami kamu képpel.

A szöveg mindig ugyan az:

Több pénzt utalnak, és te fizess ki valamit előre (néhol a szállító cég költségét, néhol adókat, mikor mit hazudnak) és majd ha megkapta a cég a pénzt tőled akkor majd ők jelzik a PP-nak aki feloldja a pénzed.

persze te utalsz és soha a büdös életben nem hallasz felőlük többet és pénzt se látsz.

Ez ősrégi csalás, komolyan nem hiszem, hogy 2015-ben emberek ennek bedőlnek.

2015. aug. 31. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem gondoltam, hogy még mindig vannak, akik bedőlnek az ilyesminek.
2015. aug. 31. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Jah, épp kérdezni akartam, hogy netán Nigériából jön az autóért? :-XD
2015. aug. 31. 11:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!,Nem,dőltem be neki, csak egyszerűen nem volt tapasztalatom erről a területről, és egy kérdést megért. Köszönöm, nagyon korrektek voltatok!
2015. aug. 31. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!