Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Belevágjak a kozmetikus...

Belevágjak a kozmetikus képzésbe? Bővebbenlent 26/N

Figyelt kérdés
4 éve diplomáztam a szakmámat soha nem tudtam megszeretni. ( számviteles pénzügyes dolgok). Igazán pénzt se nagoyn kerestem, éhen nem halok, de ennél több nemigen lesz. Önálló élet kilátása nulla. És a munkámat is félig élőhalottként teszem.Semmit nem tudok felmuttni, és boldog se vagyok ebben a szakmában, sőt egyre fásultabb leszek. A rajzolás meg az idegen nyelvvek és az irodalom volt mindig az én terepem. Egy ideig színjtszókörbe is jártam, nagyon szerettem. Angolul tudok, németül csak általános iskolában tanultam. Most lehetőségem lenne egy 2 éves kozmetikusi képzést elvégezni, csökkentett tandíjjal. Arra gondoltam, elvégzem, és mellette a németemet is fejlseztem...a kozmetikus dolog sokkal inkább közelebb áll hozzám. Viszont azt is hallottam, annyira nem éri meg, külföldön is telített a szakma. Szeretnék valami értelmeset kezdeni magammal, nem tudom, ez a lépés az lenne vajon? Mindenesetre változtatni szeretnék, mert a mostani életem csak nap nap után, hét hét után megy, és úgy érzem, sehová se vezet.

2015. aug. 18. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem csak jól járhatsz vele. Ha folytatod a jelenlegi munkádat, amit nem szeretsz, az csak a kiégés felé vezet. Mindegy, hogy egy szakma mennyire telített, ha igazán jól és odaadással csinálod, akkor kapsz majd munkát, mert a jó kozmetikusokra/fodrászokra stb szükség van. Végülis, ha ugyanennyit keresnél vele, mint amennyit most kapsz, de boldogan mennél be és nevetve jönnél haza, már megérné nem?
2015. aug. 18. 16:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyrészt azt mondom, hogy keress valami mást, ha ezt a mostanit nem élvezed.

Másrészt pont a kozmetikus? Ott lesz konkurenciának egy csomó, az érettségin épphogy átcsúszott kislány.

Van terved arra, hogy hogyan lesz ügyfélköröd?

2015. aug. 18. 17:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Mindenképpen külfödön szeretnék elhelyezkedni vele. Itthon alkalmazottként megintcsak nem lenne jövőképem, a szalonnyitáshoz meg kisebb vagyon kell...az ügyfélkörről nem is beszélve. szóval mindenképp külföldben gondolkodom.

A kozmetikus meg azért, mert a képzési kínálatból ez az egyedüli ami tetszik. Cukrász van még, szakács, pincér, meg férfi szakmák pl Cnc-s, targoncás, stb.

2015. aug. 18. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!