Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tovább dolgoznál így tovább,...

Tovább dolgoznál így tovább, ilyen körülmények között, vagy abbahagynád?

Figyelt kérdés

Két és fél éve van egy időben rugalmasnak nevezhető, bejelentett másodállásom egy irodában, adminisztrátor vagyok egy cégnél. Leírom mi volt eleinte, és mi van mostanában, előnyökkel, hátrányokkal együtt:

Előnyei:

-Közel van a hely a főállásomhoz, fél óra az utazás egyikből a másik helyre

-Előny, hogy a főállásomtól függően délután fél 3-tól 4-ig bármikor odaérhetek, ahogy éppen kijön...

-Minden nap kávéval várnak, lehet enni, nem harapják le a fejem, ha este 8-kor megvacsorázom és utána még dolgozom tovább...

-Előny még hogy mindig pontosan fizet, sosincs mellébeszélés, meg később fizetés, esetleg olyan hogy ne fizetne...

Hátrányai:

-A főnököt nem érdekli, hogy csak emiatt kell BKV bérletet venni (havi 9.500 Ft.) Magyarul napi 4,5 óra munkával számolva 4 napig csak a bérlet áráért dolgozom...

-A nyári szabadságolások idején is alig akart elengedni szabira, egy évvel később is a fejemhez vágták, hogy elmentem tavaly két hétre nyaralni (amit persze előtte ő megengedett...)Szóval egyetlen nyáron sem megy simán hogy szabadságra menjek, utólag mindig hallgatom a megjegyzéseket...

-Két és fél éve nem volt fizetésemelés. Tudom, hogy magától nem adja egy főnök sem, nekem kéne kérni, de ha a következő 5 évben se kérek például, akkor 7 év munkaviszony után is ugyanannyit ad???

-Sosem dicsér semmiért, inkább mindig próbálja a kis hibáimat, elírásaimat nagyobbnak feltüntetni, mint amekkora, és rájöttem azért, hogyha bénának állít be, illetve érezteti velem hogy nem dolgozom hibátlanul, akkor tudja hogy nem merek majd fizetésemelést kérni.

-Érdekesnek tartom hogy a takarítónőnek 600 Ft-os órabért ad, pedig nekem több a felelősség a munkámban, és a mai napig nem szégyelli hogy a takarító nő jobban keres mint az adminisztrátor...

Ami az órabért illeti:

Én 550 Ft-os órabéren dolgozom, mint adminisztrátor, 2015-ben. Szerintem ez nagyon kevés. (Csak összehasonlításként: 2008-ban a diákmunkán is 550 volt az órabérem...) Sőt, szerintem manapság még a diákmunkám is 600-700 Ft. az órabér, de lehet hogy tévedek...

Tavaly még így nézett ki egy évem:

2014-ben egy év alatt 1200 órát dolgoztam, ami ugye havi 100 óra, (másodállásban!) azaz minden egyes hétköznap, havi 20 munkanappal számolva 5 órát dolgoztam/nap. Reggel 7-től este 8-ig, szinte csak aludni jártam haza. Nagyon sok volt, nagyon stresszes, teljesen kikészültem ettől idegileg....Pénzben persze jó volt, mert "tisztán" kaptam havi 40-45.000 Ft-ot, ami másodállásban nem olyan rossz...Viszont cserébe nem volt egyetlen szabad délutánom sem, csak hétvégém... Nem tudtam semmit sem intézni, elmaradtak a barátok is....

Ebben az évben viszont elég nagy változás történt....

Nagyon keveset dolgozunk. A rengeteg munka olyan kevésbe ment át, hogy ott tartunk, hogy nem éri meg ezt csinálnom. Most havi 8000-10.000 Ft-ot kapok. ami nagyon idegesít, hogy a főnök mostanában sosem szól előre, hogy melyik nap dolgozunk, és melyik nap nem. Emiatt állandóan készenlétben kell állni és még mindig nem tudom hogy aznap vagy másnapra szervezhetek-e programot, lesz e szabad délutánom.... Nehéz így élni... Többször volt olyan, hogy nem szólt hogy ne menjek, csak amikor már a buszon ültem fél 4-kor akkor csörrent meg a telefonom, hogy nem dolgozunk. (Nem igaz, hogy előbb nem tudott volna szólni, ez normális??)Oké, leszálltam, hazamentem. De ez elég sokszor előfordult, hogy már úton voltam, mikor eszébe jutott hogy szóljon. Persze én mindig szépen kértem, ha tud olyan napot hogy nem dolgozunk, akkor előre szóljon, de van egy olyan érzésem hogy mostmár direkt nem szól és direkt csinál hülyét belőlem.... Mert minél később tudom meg én, hogy mi várható aznap, annál tovább tudja a saját életét/programjait variálni, tehát más életére úgymond nincs tekintettel.

Általában nem érdekli ha beteg vagyok...Egyszer előfordult olyan is hogy fájt a gyomrom, szenvedtem, rosszul voltam. Már sírtam a fájdalomtól. Szóltam neki, hogy rosszul vagyok. Erre adott egy pohár szódabikarbónát meg egy kupica páleszt, és még 3 óra hosszát tovább dolgoztunk, ahelyett hogy hazaengedett volna. Szóval megszenvedtem én néha azért a plusz pénzért...(Másnap szombaton meg be kellett mennem a sűrgősségire mert nem múlt el...)

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy megveszem a 9500 Ft-os bérletet és nem keresek annyit egy hónapban...Egyrészt azért mert nyaral, barátnőzik, bepasizott, (eddig nem csinált ilyeneket, csak a munkának élt) és sokszor azért nem dolgozunk, mert randizik... Tudom, mert néha előttem beszélnek telefonon és olyankor rögtön abbahagyjuk a munkát, és mehetek haza, ő meg rohan a pasihoz... De ez se lenne baj, mert mindenkinek kell a magánélet, de akkor rúgjon inkább ki és mondja azt hogy minden estéjét a pasinak akarja szentelni. Kicsit hülyén érzem magam, mert olyan mintha azt akarná hogy felmondjak, mégsem rúg ki. Pedig havi 8000 Ft-nál az is többet ér, ha otthon vagyok, és bármi mást tudok csinálni.

Baromi hosszú lett, nem tudom, valaki végigolvasta-e?? :)

Szóval csinálnád tovább vagy abbahagynád?

Köszi, hogy elolvastátok.....

2015. aug. 17. 12:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzért el sem vállaltam volna, nemhogy ott maradjak. Az meg nálam eleve kizáró tényező, ha nem mehetek szabira, amikor akarok.
2015. aug. 17. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
604 Ft a minimálbér, vagyis sem te nem kereshetsz 550-et, sem a takarító 600-at óránként, ha legálisan foglalkoztat
2015. aug. 17. 20:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Pedig tényleg ennyi az órabérem....
2015. aug. 18. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:

De gondolom a nettó, és nettóban ugyanez már legális, hiszen 604 Ft az a bruttó minimálbér.

Azt mondjuk nem értem, milyen szerződésed van, ami alapján akkor dolgozol, amikor a főnöknek jó kedve van. Egy normál munkaszerződés havi fix óraszámmal van.

2015. aug. 18. 13:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hány éves vagy, de fel kellene nőni, és kiállni magadért. Miért hagyod magad összevissza rángatni? Ha nem kell minden nap dolgozni, akkor egyezzetek meg egy időpontban, ameddig szólnia kell, ha aznap szüksége van rád. Mondjuk ha déli 12-ig nem telefonál, akkor aznap nem mész. Utána már ha lemondja, azt a napot ki kell fizetnie. Azt meg végképp nem értem, hogy ha rosszul vagy, miért sírdogálsz neki, miért nem állsz fel, és mész haza. Mi az, hogy hazaenged-e? Nem az oviban vagy, hogy kéredzkedni kelljen, szíved joga eldönteni, mikor vagy munkára alkalmas állapotban, és mikor vagy beteg.
2015. aug. 18. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!