Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy erdemes havi 20-40-100...

Hogy erdemes havi 20-40-100 ezer ftnyi osszeget befektetni?

Figyelt kérdés
pl ertekpapir, reszveny, allampapirok, illetve hol lehetne ennek utanajarni?
2015. aug. 14. 17:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

hat ez hatalmas, mekkora paraszt vagy kerdezo, uristen, de nagyon jot szorakoztam, koszi

[link]

[link]

2015. aug. 14. 22:55
 22/25 A kérdező kommentje:
koszi a linkeket
2015. aug. 15. 06:38
 23/25 A kérdező kommentje:
es orulok, hogy jol szorakoztal
2015. aug. 15. 06:39
 24/25 anonim ***** válasza:

Remélem egyedüliként sikerül értelmes választ adnom.

Ilyen összegnél külföldi tőzsdén részvényeket, vagy bármi mást venni elég költséges, mivel minden tranzakciónál felszámítják a jutalékot. A magyar tőzsde kevésbé likvid, magyar részvényekben is tarthatsz pénzt, de ne mindet. Itt barátibbak a jutalékok is. A helyedben én nyitnék az Államkincstárnál egy költségmentes számlát, amire minden hónapban bankkártyával vásárolnék tetszőleges magyar állampapírt. A számlavezetésnek nincs költsége, a kártyás vásárlásnak hála kivédhető a tranzakciós adó és az utalási díj is. Nyithatsz értékpapírszámlát valamelyik kereskedelmi bankban, és vehetsz rá befektetési alapot. Ennek is van költsége, illetve az értékpapírszámla sincs ingyen, de ha egy takarékszámlától picit magasabb hozamra vágysz, akkor ezzel számolnod kell. Gyűjtheted a pénzed takarékszámlán, kamatot alig fogsz rá kapni, de ez ma nem meglepő. Ha mindenképp részvényekre vágysz, érdemes egy takarékszámlán tartani a befizetéseidet, és amikor eléri a 500-800 ezer forintot, akkor egy tranzakcióban részvényt venni belőlük. Normális brókernek ajánlom a KBC-t, nagyon kedvező díjaik vannak, és sosem fognak hülyeségekkel zaklatni és egy komoly bank áll mögöttük. Stratégiának - ha a cél az értékmegőrzés- pedig ajánlom az indexkövető tőzsdén kereskedett alapokat, amivel egy tranzakcióban tudod a befektetésed diverzifikálni. A részvényekre jellemző, hogyha nem spekulációs céllal veszed, hosszabb időtávra (5-10 év) érdemes tartani.

2015. aug. 17. 19:36
 25/25 A kérdező kommentje:
koszi szepen a hasznos valaszt. most kezdtem magam beleasni a temaba, kisse bonyolult meg, de kb hasonlo megoldasokra jutottam en is. amit irtal, megerositett, megegyszer koszi
2015. aug. 19. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!