Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg nem illik megkérdezni...

Tényleg nem illik megkérdezni a szolgáltatás árát?!

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam egy cikket, amiben az állt, hogy a kerékpárszervizekben (és autószervizekben) nem szabad előre árajánlatot kérni, mert az idegesíti(!) a szervizes kollégát.

Éppen ráférne egy kis munka a bicajomra. Semmi extra, pár lehelletnyi nyolcas kiszedése (esetleg felnicsere), fékpofa csere és fékbeállítás. Minden más olajozottan működik. Ezeknek azért megvan a fix ára, és konkrétan tudom, mit kérek.

Tudom, sok helyen szeretnek azzal bűvészkedni, hogy de még ezt, még azt javították, és ez megdobta az árat, így meg az kb. lehetetlen, de ha egyszer én fizetek, hadd határoljam már be, hogy mennyit szeretnék költeni a kerékpáromra.

Emlékeim szerint igazolódni látszott a feltevés legutóbb, addig volt készséges az öregúr, míg meg nem kérdeztem, mekkora összegre számíthatok. Pedig csak hozzávetőlegesen érdekel, nem forintra pontosan.

Ti hogy látjátok a dolgot?

2015. aug. 11. 08:31
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy látom, hogy az egy idióta, aki autóját / kerékpárját / bármilyét ott hagyja úgy javítani, hogy nem tisztázza előre mibe fog kerülni. Mert utána a "szaki" annyit kér amennyit nem szégyell és ha már megcsinálta a vasat nagyon nem is tudsz mit kezdeni vele.

Tök alap, hogy ELŐRE tudom mibe fog kerülni. Van telefon a világon, ha "ránézésre" nem tudja megmondani mit kell javítani akkor hagyd ott, szedje szét és hívjon föl, hogy ezt, azt és amazt kell megcsinálni, ennyi lesz, mit csináljon meg belőle...

2015. aug. 11. 08:43
 2/9 A kérdező kommentje:

Én is így látom. Nyilvánvalónak tűnik, mitől lesz olyan ideges a kolléga :))

Kicsit tanácstalan vagyok, még nem találtam jó szervizt a környéken, már azt hittem, bennem van a hiba, hogy már rögtön első alkalommal rosszul mutatkozom be, és milyen fene illetlen vagyok :D

2015. aug. 11. 08:46
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Nekem, ha beviszem a kocsit a szervizbe, előre meg szokták mondani, hogy mennyibe fog kerülni. Márkaszervizbe hordom.
2015. aug. 11. 08:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kérdezhetem meg, vagy nem akar válaszolni, akkor köszönöm, részemről ennyi volt, keresek másik helyet.

Lehet olyan horribilis összeg jönne ki a végén, amennyit nem akarok, vagy nem is tudok rászánni.

Normális helyeken ki van írva a szolgáltatás ára.

Nemrég más jellegű szolgáltatásról érdeklődtem, szintén csak javítás lett volna, elkezdte mondani a pasi, mit kell megcsinálni, megtakarítani, megcsiszolni, stb.

Kérdezgettem többször az árat, nem igazán reagált, de komolyan, legalább 5x megkérdeztem, mire nagy nehezen kinyögte, hogy 80 ezer KÖRÜL. Azaz elmehet 100-ig is. De látszott rajta, hogy nem akar erről beszélni.

Udvariasan megköszöntem, de ez a helyzet, hogy kb. 60-ért már zsír újat kapok. Szóval szó sem lehet róla, hogy bárki is előre megbeszélt ár nélkül dolgozzon nekem.

2015. aug. 11. 08:51
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Márkaszerviz... na igen, úgy könnyű :) Én sajnos egy kb. 20 éves montiról beszélek, sok helyen nem is szeretik őket.

Az anyagi keretemből jobbnak láttam egy tökéletes műszaki és esztétikai állapotú, de öregebb bicajra, mint egy silányabb minőségű újra költeni. Nő létemre úgy is retro beállítottságú vagyok, jobban is szeretem őket :P

A gyakorlatban sajnos - legalábbis a tapasztalataim szerint - úgy néz ki, hogy hiába van kiírva az ár, ha egyszer a kolléga a hasára csapva állapítja meg az összeget, hiszen ő még ilyen-olyan plusz munkát végzett...

Úgy látom, te is így jártál volna, ha nem visszakozol. Jól tetted.

Én is dolgavégezetlenül jöttem el az öregtől, nem igazán tetszett a hozzáállása.

Azért nem semmi a 80ezres szervíz...

2015. aug. 11. 09:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindig ki kell kérdezni az árát.

Én személy szerint bármit viszek a szervizbe, nagyjából elmondom, hogy mi az amit szeretném ha megnéznének (mert mondjuk én tudom, hogy ott a baj) Erre kérek árajánlatot. Pénztárcámhoz függően ha nincs felesleges keretem de az árajánlat még belefér akkor szoktam mondani, hogy egyenlőre csak azt az egy hibát javítsák amivel behoztam. A többit majd idővel.

Így nem ér az a meglepetés amikor mennék fizetni, hogy

- Igen, hölgyem, megjavítottuk a féket ahogy kérte, de kicseréltük ezt és ezt meg ezt is. Persze annak is gondja volt, így újat tettünk bele... Az összeg meg háromszor több lesz mint amennyit megbeszéltünk.

2015. aug. 11. 09:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Múlt héten vittem a kocsimat szervizbe fékbetét csere miatt. Megbeszéltem a szerelővel, hogy ki cseréli az összes fékbetétet annyiért amennyi összeget mondott rá. Én hozzátettem, hogy csak ezt a melót kérem, hogy csinálják meg, ezért ha bármi mást megcsinálnak, én nem fogom kifizetni, csak, hogy tisztábban legyünk a tényekkel. Persze-persze, mi sem fogunk + munkát bevállalni van elég melónk. Pénteken felhívtak, hogy kész a kocsi mehetek érte. Mondom ok, akkor X összeget amit megbeszéltünk viszem. A pasas benyögte, hogy több lesz, mert meg kellett valami mást is csinálni ami mindjárt feldobta 20 ezerrel az árat. Tök mérges lettem.. Mondtam a pasasnak, hogy 1 óra múlva érek oda. Addigra vagy szedjék ki, és tegyék vissza a régit, vagy ha nem csinálják akkor ajándéknak fogom venni, de kifizetni nem fogom. Megmondtam, semmi plusz munka nem kell. Sajnálom ha nem értik a magyar nyelvet..

Kiszedték, visszatették a régit. Feleslegesen csináltak maguknak melót.

2015. aug. 11. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:
#6: Az itteni szervizes is csinál néha olyat, amit nem kérünk. Pl. múltkor kicserélte a fékpofákat is. De legalább nem kér érte plusz pénzt, sose kerül többe a javítás, mint amit előre megmondott. Sőt, inkább még engedni is szokott belőle. Van ilyen is. :)
2015. aug. 11. 09:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ránézésre a szerviz sem tudja, hogy mennyibe fog kerülni. Meg kell nézniük, hogy mi a hiba, és a konkrét hibára adnak árajánlatot, jobb helyeken írásban.

Ha pontosan tisztában vagy a hibával, bemész és ajánlatot kérsz mondjuk egy turbócserére. Előre tudnod kell, hogy mennyibe fog kerülni, mert máshová is bemehetsz ajánlatot kérni, és az olcsóbbat választod majd. Legyél tudatos fogyasztó, a szerviz van érted, és nem fordítva. Ahol ez utóbbit éreztetik veled, a piaci verseny majd elintézi őket.

2015. aug. 11. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!