Mire számíthatok? Meddig lehet az erkölcsi bizonyítványomban?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos 1 hónapja összetűzésbe kerültem a rendőrséggel, nagy hülyeséget csináltam, nagy értékű mikrofont próbáltam ellopni és rajtakaptak, kihívták a rendőrséget, bekerültem a nyilvántartásba mert lefotóztak és ujjlenyomatmintát is vettek. Ez nagy értékű lopásnak minősül mert az a kis vacak (amiről sosem hittem volna hogy ekkora értékű) 510.000Ft értékűre lett becsülve... 2016 tavaszától külföldre szerettem volna menni dolgozni, így ezt most nem tehetem meg? Ha most, amíg az ügyet csak feldolgozzák csináltatok egy erkölcsit abban 3 hónapig még "tiszta" vagyok igaz?2015. aug. 1. 22:02
1/5 anonim válasza:
Ha büntetőeljárás hatálya alatt áll valaki, az szerepel az erkölcsiben.
2/5 A kérdező kommentje:
Mit tehetek? Mennyi felfüggesztettre számíthatok? egyáltalán lehet tárgyalás?
2015. aug. 1. 22:21
3/5 anonim válasza:
Így van, ahogy az első írja.
És mit tehetsz? Semmit.
Amúgy nem biztos, hogy lesz tárgyalás, ha az ügyész tárgyalás mellőzésével indítványozza kiszabni a büntetést, akkor tárgyalás mellőzésével is hozhatnak végzést.
Viszont ha tárgyalás lesz, akkor az hónapokig is elhúzódik, ha nem tovább.
És mennyit kaphatsz? Ki tudja? Az sem biztos, hogy szabadságvesztést kapsz, az is lehet, hogy megúszod közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel.
Az ügy ismerete nélkül, nehéz bármit is mondani.
4/5 A kérdező kommentje:
22:36 írtam üzenetet szívesen elmesélem neked részletesebben is a történteket privátban.
2015. aug. 1. 22:46
5/5 A kérdező kommentje:
Fontos hogy kár nem történt és a tulaj ott helyben sértetlenül visszakapta az értéktárgyát a rendőség jelenléte mellett.
2015. aug. 1. 22:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!