Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem egyszerű a kérdésem! Aki...

Nem egyszerű a kérdésem! Aki tud segítsen mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

2007 nov.től dolgozok a mostani munka helyemen GYES-es helyén és augusztusbs lejár a szerzőbésem!4

Azt szertném meg tudni hogy ha felbontoma szerződést akkor mennyit kell még ott dolgoznom és hogy van e vmilyen következménye a szerződé bontásnak??

Ha kell felmondási időt töltenem akkor azt töltheteme táppénzen????

2010. márc. 6. 07:03
 1/2 anonim válasza:
Tényleg nem egyszerű kérdés... Először is az Mt. szerint határozott idejű szerződést rendes felmondással nem lehet felmondani. Marad a közös megegyezés (ez lenne mindenképpen a legjobb); a rendkívüli felmondás, de ahhoz nagyon nyomós ok kell; vagy ha csak "jogcím nélkül" megszűnteted. Ha a munkáltató szűntetné meg jogcím nélkül a munkaviszonyt, akkor ki kellene fizetnie a hátralévő időre járó átlagkeresetedet. Arról nem tudok, hogy hogy a törvény fordított esetben a munkavállalót is ilyenre kötelezné, viszont abban eléggé biztos vagyok, hogy ha nagyon szemetek a munkahelyeden, akkor jogi úton sikerülhet tőled kártérítést behajttatni olyan címen, hogy ők augusztusig számítottak rád, azért tart addig a szerződésed és a távozásoddal sok többletkiadásuk adódik. Ilyen esetben felmondási időt nem állapíthatnak meg, de azt egyébként lehetne táppénzen tölteni. Én azt szoktam javasolni ilyen esetben, hogy ha van már konkrét munkahely, ahol hamarabb el kellene kezdened dolgozni, és azért akarsz elmenni a jelenlegitől, akkor egyszerűen ne menj be dolgozni, és pár igazolatlan nap után ők fogják rendkívülivel felmondani a szerződésed munkavállalói kötelezettségszegés miatt. Ha viszont nem vár rád másik munkahely, akkor nem éri meg, mert munkanélküli ellátást nem kaphatsz három hónapig, ha a te hibádból tettek ki rendkívülivel. Akkor sem jár az ellátás, ha te mondasz fel (kivéve, ha munkavállalói rendkívüli felmondással).
2010. márc. 6. 08:04
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!Így már tudom hogy mit csináljak!!

Köszi még egyszer

2010. márc. 7. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!