Igaz hogy nagy melegben óránként járna szünet munkában?
Figyelt kérdés
olvastam neten, hogy nehéz fizikai munka esetén 28,5 fokot meghaladó hőmérsékletnél, óránként 10-15 perc szünet járna. Ez igaz? mert nálunk van vagy 35 fok, és örülünk ha melegvizet ihatunk :)2015. júl. 17. 17:13
1/2 anonim válasza:
Részben igaz, hogy kell de nem 15 percet...
Ezt a A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló (3/2002. (II.8) SZCSM-EÜM) rendelet szabályozza, mely szerint min. 5 perces óránkénti pihenőidőt kell biztosítani ha az EH hőmérséklet (tehát nem amit a hőmérő mutat, ezt több faktorból számolják, de a mostani idő egész biztos eléri ezt) 24 fok. Ezen felül hideg védőitalt is köteles a munkaadó biztosítani.
Amúgy nem csak nehéz fizikai munka, hanem könnyű fizikai és még irodai munka esetén is igaz, csupán a hőmérsékleti értékek változnak (irodában melegebb lehet mielőtt életbe lép).
2/2 anonim válasza:
én dolgoztam gyárban ott ha 28 fok felett volt a hőmérséklet óránként volt 5 perc szünet de nekem volt az negyed óra is :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!