Ha megadom a bankszámlaszámom valakinek akkor leterhelheti?
Azért adod meg a számlaszámot, mert neki meg kell adni az egyedi azonosítót ami alapján a te számládra kerül a pénz.
Arról pénzt az képes levenni, aki hozzáfér a számlához, azaz ismeri a kártya pin-kódját, vagy a netes elérés adatait (felhasználónév, azonosító és jelszó).
Bankszámlaszámot bárkinek megadhatsz, bankkártya adatokat viszont lehetőleg senkinek sem.
(Én se a neten se a valóságban nem adom ki a kártyaadatokat semmilyen webshopnál vagy szállodánál, amióta egy ismerősöm kártyáját úgy húzták le, hogy egy hotelfoglalást fizetett bankkártyával.)
Visszatérve, a bankszámlaszámot bárkinek kiadhatod, mert max. csak utalni tud rá pénzt.
Az előző vagyok:
A "kártyás" résznél lemaradt, hogy nem a bankkártyás elektronikus PIN-kódos vásárlásról beszélek (pl. ATM vagy a boltban kártyás fizetés), hanem arról, amikor meg kell adni a kártyaszámot, lejárati dátumot, CVC kódot (melyek mind rajta vannak a kártyán, így gyakorlatilag ezek ismeretében bárki tud vásárolni vele, még akkor is, ha nincs is nála a kártya), nem is értem, hogy ezt még miért nem tiltották be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!