Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Téríti a munkaügyi központ az...

Téríti a munkaügyi központ az állásinterjúra való utazást?

Figyelt kérdés
Nem a munkaügyi központ, hanem saját magam találtam egy állást, de az interjúra több mint 200 km-t kell utaznom. (pályakezdő vagyok). A munkaügyi központban már regisztrálva vagyok. Előtte szóljak be a munkaügyi központba erről, vagy elég, ha már csak a munkáltatótól kérek igazolást, hogy megjelentem az állásinterjún, és bemutatom az utazást igazoló jegyet?

2015. jún. 27. 21:43
 1/3 anonim ***** válasza:
36%
Mindenképp előtte beszéld meg - úgy lehet, hogy támogatják.
2015. jún. 27. 21:54
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
Ha saját magad találtad és mentél, akkor nem hinném, de azért kérdezd meg előre.
2015. jún. 27. 22:13
 3/3 anonim ***** válasza:
45%

Nem fogják kifizetni.

Gondolj bele, mennyi visszaélés lenne, ha egy igazolással lehetne szeezni több ezer, vagy több tízezrer ft-ot a munkanélkülieknek.

Igazolást gyártani bárki tud.

Sőt, pénzért is lehet venni, a gyerekek orvosi pecsétért fizetnek, a felnőttek ugyanígy fizetnének egy-egy céges bélyegzőért.

Vagy ha van egy kis dolgod Pesten, vagy csak felmész egy rokonhoz, ismerőshöz, és megkéred egy ottani ismerősödet, hogy pecsételje már le, hogy te ekkor és ekkor ott megjelentél állásinterjún. Pillanatok alatt meg lehet oldani, és lenne egy ingyen utad. Ne álmodozz erről, még a szomszéd faluba való átbuszozást sem fizetik ki.

2015. jún. 28. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!