Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz, ha nem...

Szerintetek gáz, ha nem megyek el nyári munkázni 18 évesen?

Figyelt kérdés

Most megyek 12.-be (gimnázium), tavaly voltam dolgozni (suli mellett egy hónapig + 2 hétig máshol nyáron), idén megkérdeztem vagy 10-szer a szüleimet, végig azt mondták, hogy, ha nem gyűjtök semmire, akkor nem kell, most jól állunk (viszonylag) anyagilag.

Szerintetek így el kéne mennem? Nem döglenék így se, készülnék fősulira (sokat szoktam olvasni tudományos témában), segítenék itthon.

A haverjaim többsége elmegy dolgozni, félek, hogy lustának fognak tartani.

Szerintetek mi legyen?

(Egyébként nem vagyok hálátlan, érettségi jegyeim színötösök év végén, már van 1 ötös informatikám.

Ezt azért írom le, hogy lássátok, hálás vagyok szüleimnek, minden vágyam/vágyuk nekik is, hogy főiskolára menjek, ők nem tudtak sajnos.)

2015. jún. 21. 20:36
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem azért regisztrálj be egy diákszövetkezethez,vesztenivalód nincsen: ha mégis úgy alakulna a nyári szüneted,hogy szeretnéd és lenne időd dolgozni,bármikor tudsz nekik szólni,és a ráérésed is úgy adhatod meg.
2015. jún. 21. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Volt egy ismerősöm, amennyire én tudom soha életébe nem volt diákmunkám. De hát a szüleinek volt annyi pénze hogy az extra kívánságait teljesítsék belőle. Ez a jó élet, de hát ez nem mindenkinek adatik meg.
2015. jún. 21. 20:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem nincsenek "különleges kívánságaim", nem megyek minden héten bulizni, nem megyek fesztiválokra + általában nem is kell kérnem pénzt a szüleimtől, mert a különböző ünnepek óta spórolok (most is megvan még a húsvéti pénzből).
2015. jún. 21. 21:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor már úgyse kapnál semmit, max wc pucolást.
2015. jún. 21. 21:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem az időm többet érne, mint 500 Ft/óra, plusz sok alpári gyökér.

Inkább fejleszd/képezd magad ebben az időszakban, mert azt senki nem veheti el tőled.

2015. jún. 21. 22:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem herevakarással töltöd el az időt egész nyáron, akkor valahol érthető, de a plusz pénz soha nem jön rosszul, 1 hónap munkát ugyan kibírhatnál, lesz egy kis zsebpénzed legalább.
2015. jún. 21. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!