Tudnátok esetleg segíteni, hogy miben tér el a veszprémi nagy Tesco-ban és a kis Tesco-ban a pénztárosok feladata? Az áruk neve, vagy a kódok, vagy a pénztárgép, vagy mi a más?
Van különbség.
Hipermarketben sokkal jobban elkülönülnek a feladatok, van pénztáros, árufelöltő, stb., vannak különböző vezetők, áruházigazgató. Ott a pénztárost nem fogják árufeltöltésre utasítani, és az árufeltöltők is csak speciális esetben ülnek kasszába.
Szupermarketben vagy expresszben bolti eladó van, 1-2 vezető meg boltvezető. A bolti eladó pakolja az árut, kasszázik, stb., szóval kicsit komplexebb feladata van.
Az árukínálat is kicsit más, egy a kisebb boltokban általában szűkebb, és az árak sem feltétlenül egyeznek, de ezek úgyis a gépben vannak, nem kell vele külön foglalkozni (maga a gép ugyanaz, esetleg másféle billentyűzetelrendezéssel).
Ami árukínálatban erős eltérés, az a frissáru. Kis boltban nincs külön húspult, csemegepult, sajtpult, halpult (az még hiperben sincs mindig), zöldségosztály is szűkebb kínálatú. A pékség is egészen másképp működik, míg hiperben a termékek nagy részét tényleg pékek sütik helyben, addig a kis boltokban fagyasztott termékeket helyeznek az automata sütőbe, és azt teszik ki, vagy eleve készen veszik külső péktől. (Ebből fakadóan a péksütemény kódok például teljesen eltérnek, mivel más termék.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!