Hogyan terjesszek be egy egyedi üzleti tervet, hogy az ötletem ne lophassák el?
Van egy egyedi ötletem, és azt tudatni szeretném egy cég felé. Én ennél a cégnél dolgoztam aktívan, de kb. 3/4 éve inaktív vagyok (jutalékos jellegű a cég, de nem is ez a lényeg). A lényeg az, hogy van egy egyedi ötletem, amit szeretnék megismertetni velük annak veszélye nélkül, hogy az ötletem ne használják fel úgy, hogy engem kihagynak belőle.
Tehát:
- leírom részletesen a tervem
- bemutatom egy illetékesnek
DE:
- hogyan védhetem ki, hogy a tervem elolvasása/meghallgatása után engem elfelejtsenek, és saját maguk használják fel?
- gondoltam alá kellene valamít íratni... de van erre valamilyen formanyomtatvány?
- ha alá is írnak valamit, nem lehet az, hogy kicsit átfogalmazva használják úgy, hogy engem kihagynak belőle?
Szóval olyasmi érdekelne, ami megvédi az ötletem az ötletlopás ellen, és attól is, hogy azon kicsi módosítva felhasználhassák azt.
Minden ötlet érdekel, gyakorlati és praktikus tanácsok.
Köszönöm előre is válaszotokat!
szabadalmaztatni kell először, utána mutatható be
így ha valaki illetéktelenül felhasználja, be tudod perelni és azon is tudsz szép összegeket nyerni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!