Bizonyos óriás multicégekről azért nem lehet SOHA rosszat hallani a mainstream médiában, mert ezek a cégek mindenben tökéletesek?
Nem! Csak van pénzük megvenni a médiát.
Média meg azt közli amiért
A, pénz kap
B, amire engedélyt adnak
tudom, hogy ez az eldugott blogok, és összeesküvés tv-k világában istenkáromlásnak fog hatni, de az is igaz, hogy a nagy cégek sokkal szabálykövetőbbek. Nem állnak le pár millió forintot tételekért csalni, feketén dolgoztatni, vagy romlott árut árulni.
Dolgoztam kis cégnek, dolgoztam multinak is, az előbbieknél fényévekkel több az "okosság", akár az alkalmazottakkal bánást nézem, akár az ügyfelekkel, az áruval kapcsolatban.
Ebben semmi botrány nincs.
Az összes nugetts egészen apró hús darabokból készül, amiket gyakorlatilag összepréselnek, hogy hús formája legyen. Az egy másik kérdés, hogy az emberek 99.99%-a nem élelmiszer ipari mérnök, így meglepődik, amikor kiderül, hogy milyen módszereket használ az élelmiszeripar (miért szerinted az egyforma méretű krumlichips is úgy készül, hogy minden krumpliból 2-3 szelet chips lesz? :))
És, hogy miért nincs botrány? Mert ezek engedélyezett módszerek, semmilyen veszélyes adalékot nem tartalmaznak, egészségre nem károsak. Ilyen elven a parizertől kezdve a gépsonkáig szinte mindenből lehetne botrány. A botrány szerintem az lenne, ha kiderülne, hogy ki tudja mivel színezik ételfesték helyett, mert az olcsóbb, ami a sarki hentesre jellemző, és nem a multira.
Jamie Oliver csak a tanyasi csirkét tartja tökéletesnek, de
1) az emberek nagy része nem tudná megfizetni, ha minden bio étel lenne
2) nem is biztos, hogy elegendő biot tudnánk termelni az egész emberiségnek
Ha az botrány, hogy rácsodálkozik valaki, hogy a nuggetts nem úgy készül, hogy 1db csirkemellből csinálnak 2-3db nuggettet, a maradék meg szemét, akkor volt botrány. Ettől ezek az ételek még nem károsak az egészségre, nem mérgezőek stb. Botrány pedig abból szokott lenni, amit tényleg felkap a mainstream sajtó is.
Figyelj, a komplett nagyipari élelmmiszeripar gusztustalan. Nem csak a legnagyobb cégek, de mindegyik, amelyik nem házi méretekben termel.
Még a kedvenc hentesed sem pácolja a húsvéti sonkát hetekig, ahogy azt a nagyszüleid csinálták régen, hanem fogja, és beinjekciózza gyorspáccal, mert pár sonkát meg lehet csinálni a hagyományos módszerekkel, de több tucatot, vagy több százat manapság senki nem fog. És persze megfizetni sem fogja senki, hogy 4-5x annyiba kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!