Létezik olyan hogy kölcsönadási szerződés?
Egyik munkatársam, most fejezzük be a szakmát, osztálytársam is egyben 2 éve. Jóban vagyunk, rendes srác.
Olyan kéréssel fordult hozzám hogy egy falubeli barátjának (ok is nagyon jóban vannak) kellene 150000 forint kölcsönbe 2 hónapra kb, autót akar venni és eladják másnak amit kinézett ha pár napon belül nem veszi meg.
A munkatársamnak adtam már kölcsön 5-10 ezer forintokat vissza is kaptam rendesen. Azt mondta írjunk rgy szerződést a kölcsönadásról. Ha nem ő kérte volna meg sem fontoltam volna a dolgot..
Az lenne a lényeg hogy ha valami mégsem úgy menne ahogy kellene és nem kerül vissza a pénzem akkor egy ilyen szerződéssel lehet bírósághoz fordulni, és csinálnak is vele valamit vagy teljesen bukta lenne?
A munkatársam garantálja hogy előbb is visza kapom ( Ausztriában vesz itthon elad autókat kissebb nagyobb dolgolat akinek kell a pénz eddig is csinált már ebből parszáz ezret..) én elhiszem neki mert megbízható. De ha mégis valami nem megy akkor bukta.. Kérlek aki ír komolyan válaszoljon!
Munkahelyen voltam nem volt időm keresgetni, csak gyorsan kiírtam ide, mert sürgős. De közben már csak 20000 kell az nem vészes.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!