Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Feketemunka! Mikor és milyen...

Feketemunka! Mikor és milyen mértékű bajom lehet?

Figyelt kérdés

Több weboldalt foglalkoztató cégnél dolgoztam több évig, de nemrég felmondtam több okból is, az egyik fő indok, hogy a kollégám mióta a házassága tönkrement teljesen meghibbant és elviselhetetlenné vált. Volt férje, ő is, én is ugyanazon cégnél dolgoztunk. Amikor felmondtam a cég felajánlotta, hogy dolgozzak itthonról feketén, sajnos ezt a volt kolléganőm is megtudta és mivel amúgy is felakarja jelenteni a céget meg a volt férjét ezért ezzel az információval, azaz velem kezdené. Azzal fenyeget, hogy ezért börtön jár és stb...

Bármit megtenne csak a volt férje szívjon és mivel ő az igazgató, ezért szívna is, gondolom.

Még nem kezdtem el csinálni itthonról, de őszintén pár hónapig csináltam volna, de most megijedtem. A bíróság komolyan vesz egy félig bolond nőszemély bejelentését?

Ha én ezt otthonról csinálnám a munkát feketén és adóznék utána akkor lehetne valami bajom?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2015. máj. 12. 16:19
 1/3 anonim ***** válasza:
79%
Hogyan? Feketén csinálod, de adózol utána? Az akkor nem fekete
2015. máj. 12. 17:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy javaslat: TÁVMUNKA

Picit más a szerződés, de ugyanúgy lehetsz 8 órával bejelentve.

2015. máj. 12. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Visszatérve: NAV mindenre rácuppan, ugye ki van adva pár milliárd behajtása, akár bírságolás útján. Bejelentésnél

nem futtatják le, hogy adott személy gyógykezelés alatt

áll-e.

Munkaügyi bírság lehet belőle, neked is, cégnek is,

de letöltendőt nem igazán szabnak ki érte. Inkább a pénzt

akarják látni, nem lecsukni (pénzügyi esetekben ez érthető

is).

2015. máj. 12. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!