Feketemunka! Mikor és milyen mértékű bajom lehet?
Több weboldalt foglalkoztató cégnél dolgoztam több évig, de nemrég felmondtam több okból is, az egyik fő indok, hogy a kollégám mióta a házassága tönkrement teljesen meghibbant és elviselhetetlenné vált. Volt férje, ő is, én is ugyanazon cégnél dolgoztunk. Amikor felmondtam a cég felajánlotta, hogy dolgozzak itthonról feketén, sajnos ezt a volt kolléganőm is megtudta és mivel amúgy is felakarja jelenteni a céget meg a volt férjét ezért ezzel az információval, azaz velem kezdené. Azzal fenyeget, hogy ezért börtön jár és stb...
Bármit megtenne csak a volt férje szívjon és mivel ő az igazgató, ezért szívna is, gondolom.
Még nem kezdtem el csinálni itthonról, de őszintén pár hónapig csináltam volna, de most megijedtem. A bíróság komolyan vesz egy félig bolond nőszemély bejelentését?
Ha én ezt otthonról csinálnám a munkát feketén és adóznék utána akkor lehetne valami bajom?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Egy javaslat: TÁVMUNKA
Picit más a szerződés, de ugyanúgy lehetsz 8 órával bejelentve.
Visszatérve: NAV mindenre rácuppan, ugye ki van adva pár milliárd behajtása, akár bírságolás útján. Bejelentésnél
nem futtatják le, hogy adott személy gyógykezelés alatt
áll-e.
Munkaügyi bírság lehet belőle, neked is, cégnek is,
de letöltendőt nem igazán szabnak ki érte. Inkább a pénzt
akarják látni, nem lecsukni (pénzügyi esetekben ez érthető
is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!