Azonnali szabadság 1 hétre próbaidő alatt lehetséges -e?
Megbeszéled a főnökkel, hogy:
- egyáltalán akar-e a próbaidő letelte után is foglalkoztatni, vagy keresni fog helyetted valaki mást
- kérdés, hogy mennyi idő volt a próbaidő, hiszen ha pl. 3 hónapig voltál próbaidős, kb. egy hét fizetett szabadság jár utána, amit ki kellene adnia
- ha rendes szabadságot nem akar adni, de pl. közeli hozzátartozó (szülő-gyermek) haláleset miatt (remélem nem ez!) köteles minimum 2 nap fizetett szabadságot adni,
- ennek hiányában még mindig kérheted tőle a fizetés nélkülit is
Szóval variációk sora, végig kell gondolni, végig kell beszélni.
köszi a gyors választ :)
ők mindenképpen akarnak, csak én nem annyira :/ v is tetszik nekem is csak elég kevés a pénz és velük se akarok kiszúrni mert ha még pár hónapot maradok és utánna mégis megyek akkor jobban járunk mind2en ha most megyek.
Nem haláleset, fentebb írtam is h szimpla nyaralás lenne.
másfél napot kiadott már egyébként és olyan 3 még járna, de nekem úgyis jó ha 5 nap fizetésnélküli csak mindenképpen most hétfőtől kellene :S
mondjuk én biztos megyek :D
max felmondással :)
Munkáltatója válogatja, nincs rá egységes szabály.
Legtöbb cégnél nem engedélyezett próbaidő alatt a szabadság, csak ha nagyon nyomós érved van, vagy akkor, ha hosszú a próba idő, akkor általában 3 hónap után már engedélyezik (ez olyankor lehet, ha kollektív szerződés van, mert az új MT szerint akkor már akár 6 hónap is lehet a próbaidő).
Azt meg jól fontold meg, hogy érdemes e a próbaidőt otthagyni, következő cégnél kb az első kérdésük lesz, hogy miért ért véget a próbaidő alatt az előzőnél a munkád... Ennél nyomósabb érveket sem mindig fogadnak el, hogy "sürgősen szabira akartam menni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!