Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Minek érdemes tanulni a jövőben?

Minek érdemes tanulni a jövőben?

Figyelt kérdés
Most vagyok 8-as és nem tudom hogy alakítsam a karrierem. Korábban orvos akartam elnni ,de rájöttem, hogy ez nem az én szakmám. Szerintetek minek érdemes tanulni? Úgy gondolom manapság a kőolaj a legnagyobb üzlet, de egy 25 év múlva lehet lesz valami ami ennél is jobban fog menni. Nem a saját érdekemben szeretnék sok pénzt keresni, hanem azért mert minden vágyam, hogy saját jótékonysági alapítványt hozzak létre és a saját pénzemet adakozzam el . Szóval röviden: Szeretnék egy saját vállalatot létrehozni, de nem tudom miylen területen lenne érdemes és ahhoz milyen végzettség szükséges . ( tudom, ha létrehozok egy céget az nem fog még az én időmben virágozni valószínű, de nekem az is megfelelne ha az utánam következő generáció segítene a bevételből a rászorulóknak).

2015. máj. 2. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Hidd el nem kell egy emberélet egy cég felvirágoztatásához, csak pár év, ha tudod mit csinálsz.
2015. máj. 2. 22:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Megújuló energia, illetve ezekkel működő járművek. A kőolaj nemsokára el fog fogyni. Én azt mondom, hogy max 150-250 éven belül. Ez nekünk, embereknek sok, de csak ha egyénként tekintünk rá. Az emberiségnek ez egy pillanat.

Node térjünk a lényegre: ha nincs olaj, akkor mi van? Az, ami mindig is volt, van és lesz: szél, víz és napfény. Ezek önmagukban ( a vizet kkivéve ) semmit nem számítanak a gazdasági életünkben ( közvetlen, egyébként igen fontosak pl.: elsősorban a mezőgazdaság miatt ).

Ezekből viszont áramot lehet nyerni. A lényeg pedig az, hogy minél kisebb befektetéssel ( minél kevesebb munkával ) minél több áramot nyerjünk ki. Ez már maga egy jó ötlet, csak nézd meg mennyibe kerül egy napelem. De haladjunk tovább a járművekre.

Víz meghajtású jármű még nincs mindennapi használatban. Pedig vízből van elég. A Föld több mint 70%-a víz. És mégsincs megfelelő víz meghajtású autó. Viszont ezt nehéz és költséges lenne kifejleszteni. Maradjunk a jól bevált, ámde új technikánál, az áramnál. Ezt nem írom körbe, nézd meg mennyibe kerül egy elektromos autó. De nézd meg mire vitte a legnagyobb ( és legelső ) elektromos autó gyártó, a TESLA.

Ja és ezzel véded a környezetet is. Sőt, ha jól csinálod, akár még Nobel-díjat is kaphatsz.

2015. máj. 2. 23:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem üzleti irányba. Illetve politikai irányba.

Üzleti irányba azért, hogy elleshesd a felső tízezer megélhetési szokásait, hogy megértsd, hogyan adják veszik a cégeket úgy mint te az almát a piacon. Hogyan és mibe fektetnek.

Politikai téren pedig azért, mert ha sikerül rájönnöd a dolog nyitjára, akkor szükség lesz kapcsolatokra azért, hogy ne kapcsoljanak le, magyarországon legalábbis be kell lépned egy pártba. Máshol nem biztos.

Én a helyedben még nyelvet is tanulnék, nagyon erősen.

2015. máj. 3. 04:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és nagyon egyszerűen szerintem úgy tudsz pénzt szerezni, hogy luxus termékeket, vagy luxus szolgáltatást nyújtasz, árulsz, ha 100x 1000x-es az árrés akkor még az adó is simán belefér.
2015. máj. 3. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!