Ennyi pénzből még megoldható? Kevés pénz, étel van.
Több lent.
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Párommal ketten sajnos csak 72e. forintot tudunk minden hónapban összeszedni munkából... A rezsi általában 35-40e. körül szokott alakulni.
Erre a hónapra már nagyjából bevásároltunk, majd 4 kiló hús van itthon, szalonna, kis szalámi, liszt, tojás, tej, rizs, zsír, olaj, és krumpli hagyma is. van.
A maradék 24e. forintból be tudnánk úgy vásárolni, hogy minden meg legyen, és ne szűkölködjünk hó végén? :(
2015. máj. 2. 21:39
1/9 anonim válasza:
Ne viccelj, még csak másodika van! 24 ezer nagyon kevés egy teljes hónapra. Bár ti tudjátok, milyen kiadásaitok vannak.
2015. máj. 2. 21:45
2/9 anonim válasza:
24 ezerből ne szűkölködjetek??? Alapból a kettő már üti egymást alapból. Mrada amúgy kb. a krumpli krumplival. Hogy-hogy ennyit kerestek csak, ráadásul ketten?
2015. máj. 2. 21:48
3/9 A kérdező kommentje:
Párom balesetéből kifolyólag nem tud dolgozni, segélyt kap. Én meg csak tanfolyamra tudtam beiratkozni, mert más munkát nem találni égen-földön. Mint írtam, a kaja nagy része már megvan. 4 kiló hús, 10-15 kg. krumpli, olaj, zsír, rizs, tészta, szalámi, felvágott, ilyesmik már megvannak.
2015. máj. 2. 21:55
4/9 anonim válasza:
24e ft alapesetben két embernek egy heti kaja. Nem tudom, hogy ebből hogyan lehet kijönni, hacsak nem hagymát meg krumplit eszik az ember minden nap. Akárhogy számolok, napi 1500 Ft/fő alatt változatosan nem nagyon lehet táplálkozni. A krumpli-hagyma diéta meg csak rövid távon tartható fenn.
2015. máj. 3. 03:06
5/9 anonim válasza:
Tanács:
Amíg bolti kenyeret ettem (mit ettem? zabáltam, napi 1 kg) csak fogytam szinte tőle.
Mióta vettünk kenyérsütőt (használtan) és magam sütöm a kenyereket, hízok.
2: burgonya ár-érték arányban jó alapanyag.
Rizs is.
Most hirtelen mást nem tudok mondani. Szar a helyzet az országban, többen küszködnek hasonló problémával mint gondolnád, már azok is akiket gazdagnak gondolnál.
2015. máj. 3. 04:51
6/9 A kérdező kommentje:
De mint írtam fentebb, a legtöbb étel megvan itthon, még egy kis húst kellene hozzá venni, meg tésztát, és akkor pörkölt, kis sült hús heti 2x. juthatna az asztalra... mert a nagybevásárlás felét már elrendeztük, csak sok gond miatt maradt ennyi, amiből még egy kevés kaját kell venni.
2015. máj. 3. 07:02
7/9 anonim válasza:
A tésztát nem látom a listán. Illetve szárazbab/lencse/sárgaborsó. Ezt lehet enni tojással, sültvirslivel, vagy tócsnival. A tócsni magában is jó, leves után. Vehetsz csirkefarhátat esetleg, meg leveszöldséget, ezek nem vészesen drágák. Sajnos én annyira nem értek ehhez, anyu volt a profi abban, hogy a semmiből is ételt varázsolt az asztalra.
2015. máj. 3. 10:32
8/9 anonim válasza:
De, írta a tésztát, csak végig kéne olvasni a hozzászólásokat.
Kérdezó: van egy csomó netes oldal, ahol össze vannak gyűjtve "olcsó ételek". Pl.:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!