Legális az ilyen jellegű kereskedés?
A múltkor volt egy cikk a neten, hogy valaki egy napjainkban forgalomban lévő 1000 Ft-ost kínált kb 2 ezer forintért.
Most láttam a neten, hogy van aki egy (2004-es) 10 forintosért (ami szintén formalomban van még) elkér 2-3 száz forintot.
Próbálkozni lehet, de nem úgy van, hogy egy adott terméket a piaci ár fölött nem lehet eladni?
Azért kérdezem, mert múltkor olvastam, hogy a NAV azért büntetett,mert valaki sokkal többért kínálta az ingatlanját, mint amennyit ért.
Valamit nagyon benéztél.
1. Bárki bármennyiért árulhat bármit és (kapaszkodj meg) bárki bármennyiért meg is veheti azt, nincsenek hatósági árak, meg maximumok.
(Kivéve néhány jövedéki terméket, pl. dohányárut.)
2. A pénzérmék és papírpénzek tipikusan azok a dolgok, amiket a gyűjtők (numizmatikusok) olyan áron vesznek meg, hogy megérje nekik.
Mi (akik nem foglalkozunk ezzel a témával) nem tudjuk, hogy adott év, adott sorszámú, adott napon kibocsájtott, stb. érméje vagy bankjegye miért különleges, amiért többet ér a forgalomban lévőknél.
3. A NAV azért büntet, ha illetékfizetéssel tükröznek.
"mert múltkor olvastam, hogy a NAV azért büntetett,mert valaki sokkal többért kínálta az ingatlanját, mint amennyit ért."
Valami adocsalas vagy penzmosas lehetett, pl. A elvegez B-nek egy munkat, de B nem A cegenek fizeti ki a dijat, hanem megvasarolja A ingatlanjat piaci ar felett, igy A a munkadijnak nem kell leadozza 40-50%-at.
1 db döglött legyet a veterán 746 500 000Ft-ért csaptak le!
A kifizetéstől csak az árú sérültsége miatt lehetett eltekinteni, letört az 1-ik lába ezzel értéktelenné vált :)
Keressetek rá gugliban, összegzés bármit bármennyiért árulhatsz, ha találsz megfelelő balekot, hogy megvegye = kapitalizmus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!