Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen ellátásra leszek jogosult?

Milyen ellátásra leszek jogosult?

Figyelt kérdés
1év 3 hónap után szeretnék felmondani a munkahelyemen. Úgy szerettem volna, ha egyből másik munkahelyet kapok, csak ugye ez nem ilyen könnyű, a felmondással meg nem tudok várni, idegileg kikészülök a munkától. Az lenne a kérdésem, hogy álláskeresői járadék jár-e, ha igen meddig? Illetve a fizetés hány százaléka? Ezután pedig a szociális segélyt kapnám? Kérdésem még, hogy a városunkban, aki ugye képzettebb, azt közmunka alatt, irodába, könyvtárba ültetik, engem mennyi idő után tudnak erre felvenni? Azt hallottam, hogy amíg a munkanélküli segélyt kapom, addig nem. Köszönöm a válaszokat. :)
2015. ápr. 19. 12:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Munkanélküli segélyt maximum 90 napig lehet kapni és meg kell lennie hozzá bizonyos számú munkaidőnek, hogy valaki eddig kapja, ha az nincs, akkor lehet, csak 1 hónapig kapod.

Segélyt pedig 1 év regisztrált munkanélküliként kaphatsz, vagyis tartós álláskeresőként ilyen esetben. Vagyis lehet, hogy több hónapon keresztül semmit nem fogsz kapni sehonnan.

A másik meg, ha valakivel együtt élsz, élettárs, házastárs, akkor az ő jövedelme is számít az egy főre jutó jövedelem kiszámításánál és ha az meghaladja a keret összegét, akkor hiába vagy munkanélküli, nem kapsz segélyt, mert nem leszel jogosult rá.

És közmunkára is általában azokat hívják be, akik segélyen vannak. Ritka, ha csak szimpla munkanélküliket hívnak be, akik nem kapnak segélyt.

És nem számít, hogy mennyire vagy képzett, diplomával is kirakhatnak utcát seperni, ha nem tetszik, nem vállalod, akkor pedig megvonják a segélyt!

Szóval én a helyedben nem valószínű, hogy felmondanék, hanem aktívabban keresnék másik állást a leendő mellett és ha találnék másikat, akkor mondanék fel az előzőn.

De te tudod.

2015. ápr. 19. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!