Miért nem enged Ebayen vásárolni a PayPal?
Belépek a saját ebay-es felhasználónevemmel, aztán kiválasztok egy terméket az ebay-en. Jelen esetben egy akkumulátor. 5.009 Ft-ot ír ki a termékre, a postaköltségre pedig 503 Ft-ot (az első képen láthatod). Aztán rámegyek a "Buy it now" nevű gombra, utána tovább megyek, aztán belépek a PayPal számlámra, és az Ebay egy olyan oldalt dob ki, ahol meg kellene adnom a hitelkártya vagy bankkártya számomat (2. kép). Ezt miért dobja ki nekem?
A PayPal számlámon 5.740 Ft van, a termék amit pedig rendelni szeretnék, összesen 5.512 Ft. Akkor miért nem veszi le a pénzt a PayPal számlámról?
A 3. képen láthatod, hogy a PayPal számlámon mennyi pénz van.
Azért irányít át arra az oldalra az ebay, ami a 2. képen van, mert nincs elég pénz a paypal számlámon, hogy megvegyem az akksit?
Képek:
1. kép: [link]
2. kép: [link]
3. kép: [link]
Átváltottam a "currency converterrel" a pénzem, de csak a PayPal balance-t írta át dollárba. A "Total Currency"-ben marad a régi. Tehát 5.740 Ft, és $ 0 USD. És továbbra sem enged vásárolni az ebay-en. ugyanazt írja ki mint a 2. képen. Idővel át fogják váltani a "Total Currency"-t is?
Itt egy kép a "PayPal overview"-omról, itt látszik, hogy csak a PayPal balance változott.
Kép: [link]
És akkor hogyan tudom úgy átváltani az összeget, hogy át is váltódjon?
Én így csináltam:
- Beléptem a PayPalomba, aztán rámentem a "Currency converterre". Arra a gombra klikkeltem rá, amit ezen képen pirossal bekarikázva látsz.
-Aztán kiválasztottam az "U.S. Dollar (Primary)"-t, és ráklikkeltem a "Make Primary" gombra. Ahogy ezen a képen is látod bekarikázva.
Ennyit csináltam összesen.
Mit rontottam el? És hogyan kellene másképp csinálnom, hogy tényleg átváltsa a pénzem? Segítsetek kérlek!
Jól gondoltam. Azzal csak beállítottad elsődleges pénznek az USD, az nem konvertál semmit sehová. Előszöris a Paypal más, mint a bankszámla, mert nem csak egyfajta devizában lehet rajta pénz. Lehet rajta pl 20 euród, 35 dollárod és mellette még 10000Ft-od is (és ezeken kívül is még akármi).
A Currency converter-es képen jobb oldalt van maga a tényleges pénzváltó. Itt kiválasztod, hogy "Balance conversion"-t csinálsz (meglévő egyenleg átváltása), From-nál kiválasztod azt, hogy miről (HUF), beírod a mennyiséget (akár az összes Ft-ot is), ennyit fog átváltani, a To-nál pedig beállítod, hogy mire (USD). Ráklikkelsz a Calculate-re, kiírja, hogy mennyi miből mennyi mi lesz. Ha oké, akkor a Continue-val lehet elfogadni és véglegesíteni a váltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!