Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan szerezzek rá pénzt? 13/F

Hogyan szerezzek rá pénzt? 13/F

Figyelt kérdés

Lenne néhány dolog amire szeretnék pénzt gyűjteni, de.. Nem tudom hogyan kezdjek neki, vagy esetleg mivel tudok nekikezdeni. Igen, elég fiatal vagyok, jöhetnek a koromra lenéző kommentek, de azért akkor is.. Vannak már elképzeléseim, csakhát megvalósítani már nehezebb lesz. Szeretnék összerakni egy új gépet, egy komolyabb hangfalra is beruháznék, később, ha dolgozhatok rendesen, esetleg egy macbookra. Nade erről később...

Tehát most 13 évesen iskolába járok, döcögősen megy, de azért megy.. (Ilyen feszült családi háttérrel...) Később informatikus akarok lenni, Hardverekkel, Webfejlesztéssel akarok foglalkozni. Azt Nem tudom, hogy már most tudnék-e valamit kamatoztatni a tudásomból, (Nagy eséllyel nem) de valamihez azért hozzá akarok fogni.

Szülői háttér: Apámtól külön élünk, dolgozik, kuporgatja a maga (Nem kevés) pénzét, ''Nem, semmi illegális'', ruhákat, ilyesmit vesz, de pénzt ki nem ad a kezéből csak úgy.

Anyám:Dolgozik, néha kapok tőle pár ezrest.

És azt itt leszögezném: Nem, nem vagyok egy beképzelt ember, nem vagyok sznob, semmi ilyesmi, csupán szeretném magam már hasznosítani.

Tavaly nyáron néha dolgoztam, egy panziónál rendeztem az ''udvart'' csak szívességből de mindig kaptam érte némi költendőt. (nem kell 2 ezresnél többre gondolni) Fizikailag rendben vagyok.. Sőt.. Anno apámmal a faaprítás megtette a hasznát, de azért rámférne némi mozgás. Tehát nyáron lenne a legideálisabb, illetve még általánosban talán hétközben is.

Osztálytársaktól hallottam a tippmixet, ami nem is lenne rossz dolog (szülővel), ismerem a mértékletességet, sose szórtam a pénzt, megbecsülök minden forintot, de... Nem rendelkezem túl sok hozzáértéssel ehhez a témához, ezért inkább felhagytam vele. Aztán volt a blog, amihez majdnem hozzá is fogtam, viszont nem érzem magam annyira leleményesnek, ''remélem jól használom ezt a szót ide'' hogy hozzáfogjak, illetve tartalmat gyártsak rá.

És most a jövőre nézve: Szeretnék majd esetleg egy csatornát indítani youtube-on, (ehhez szerintem elengedhetetlen egy normális gép) aztán valahol elhelyezkedni, és normálisan dolgozni. De most jelenleg nagyon megkötve érzem a kezeimet eziránt.

Így némi tétovázás után elkezdtem utánaolvasni, átolvastam pár fórumot is amit találtam, bár nem vették ezt sokan komolyan, ezért inkább rávettem magam, hogy ide írjak, mivel csak nagyobb az olvasóközönség, hátha valaki épp ugyanebben a cipőben jár/járt. Nagyon kérek mindenkit, ha épp azzal jön, hogy ''Kisfiam neked csak tanulni kéne, vagy kockulni mint a korosztályod többi tagja'' azt tartsa meg magának.

Elnézést, ha egy kicsit ''Huhh, meredek szó'' hosszúra sikeredett, megpróbáltam mindent kivesézni. Remélem lesz aki elolvassa, ha nem tud hozzászólni legalább ennyivel megtisztel.

2015. ápr. 8. 01:38
 1/2 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy angolul már egészen jól beszélek, tehát egy angollal nagyjából már megértetem magam. Bocsi, kimaradt :)
2015. ápr. 8. 01:44
 2/2 anonim válasza:

Hát figyelj. Most 17 vagyok. 16 éves koromig, kocka voltam.. se buli, se csajok..se pia, se cigi. Csak gép, sose kaptam zsebpénzt semmiért. Ünnepekből kapott pénzem költöttem játékokra. Sose figyeltem suliba..eltelt pár év.. És tudod, rohadtul nem éri meg :') Az az igazság. Tudom milyen a virtuális világ.. De annyira bánom, hogy nem figyeltem suliba, hogy a pénzem gépre költöm.. hogy minden szabadidőm otthon töltöttem.. ahelyett, hogy harcművészetet tanultam volna helyette, vagy jobban tanultam volna.. vagy csajoztam volna.. 17 évesen elkezdeni harcművészetet... külön tanárokhoz járok.. most kezdtem elkezdeni kondizni 4 hónapja.. Annyira jó lett volna ha ezt évekkel ezelőtt elkezdtem volna.. Jó dolog élvezni a gyerekkort és játszani, de 16+ éves korodra rájössz, hogy csak a bulizás,csajozás,a saját tested.. és a továbbtanulásod mindennél fontosabb lesz számodra.. 200+ezer forintom van a gépemben.. de hetente összesen 10 órát gépezek. :DD Semmi időm nincs mert a múltban nem elkövetett dolgokat kell bepótoljak.

Ez a youtubos dolog meg egy marhaság, főleg ilyen fiatalon. Letöröm a szarvad, senki se kíváncsi egy 13 éves fiú videóira, akinek a személyisége még csak ki sem forrt. :)

Inkább alapozd meg a jövőd..saját magad fejlesztésével, csinálj valami olyat ami idővel kamatozik.

A pénz szerzés meg a tipmix. Nem kell érteni hozzá, elég okosnak lenni. :) Vegyük az "A" és "B" csapatot. Az "A" csapaton kisebb a szorzó mivel ő az esélyesebb a győzelemre, mivel erősebb mint a "B" csapat.. így a "B" csapatnak nagyobb a szorzója, mivel kisebb az esélye. Rakd meg az "A" csapatot 1000FT-tal amin pl(minimun 2 es szorzó van) és egy másik mixxel rakd meg ugyan azt a csapatot 500 FT-tal lényeg, hogy kevesebbel mint 1000. Így ha az "A" jön be, többet nyersz mint buksz, ha meg a "B" jön be amin tegyük fel (4x es a szorzó) akkor is visszajön a pénzed, haszonnal. Szerintem eléggé hatásos, legalábbis nagyon jól bejött.

2015. ápr. 8. 03:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!