Hol tudok venni MOL részvényeket?
Én most lebeszélnélek arról, hogy kevés tudással belevágj!
Vannak ingyenes tanfolyamok, keress rá azokra, vagy vegyél szakkönyvet és előbb olvass!!
Egyébként nagyot lehet bukni a részvénybizniszen.
Amit a 3 meg a 4 mondot nagyon vésd az agyadba. A tözsdét nem lehet a használtkocsik piacához hasonlítani. Nem tudsz csak úgy bemennni és: kérek két tucat részvényt, majd zsebrevágni és hazamenni vele.
Keress az internetten olyan oldalakra ahol a részvényeket tudod kísérni melyik mire megy, hogy alakulnak. Talán idövel rájössz, hogy a tözsde nem kispénzesek Hobby Club-ja.
Egy fontos dolgot megmondok, ha vásárlásra kerül az ügy:
Az árú amit vásárolnak, tehát keresett - megy fel az ára- amikor te veszed akkor is felhajtod az árát és utánna fizeted.
Ha valamit adnak el, csökken az érdeklödés, -esik az ára-,
ha te adod el akkor is esik az ár, majd az után számolyák mi jár neked.
Természetesen minden adásnál és vételnél fizeted a banki költséget. Amennyiben magad végzed elektronikussan akkor olcsóbb a költség, mint amikor más végezi ezt a dolgot.
Brockkereknél nem égetném meg a kezem.
' Azert szeretnem reszvenyekbe fektetni mert a bank semmi kamatot nem ad.'
A reszvenyek meg elvihetik a teljes megtakaritasodat. Biztos vagy benne, hogy tudod mit csinalsz?
Az alatt hogy elviheti a teljes megtakarításom:
Azért csak hogy tisztán lássam, lényegében ha csak nem megy csődbe a MOL elég kevés az esélye hogy mind az egész befektett összegem elmenjen nemde? Illetve ha csak addig nem veszem ki a pénzem míg kevesebb árfolyamon lesznek a részvények. Ha jól látom a dolgokat. Tehát míg benne van a részvényben a pénzem és az nem csődöl be, "nem realizált veszteségem van". Ahogy én tudom. Egyébként tulzás lenne azt mondani hogy tudom mit csinálok. De talán az jó befektetés lehet hosszabb távon.
Csak hozzá szeretném fűzni a válaszokhoz hogy: az ismerősöm a részvényeknek hála, 1000e-ből 700e-ret kapott vissza...
Ez messze veszteséges volt! (ez konkrétan a MOL)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!