Ha OTP részvényt veszek, és név érték alapján történik a kifeizetés, ez mit jelent pontosan?
Figyelt kérdés
Név érték ugye ami szerepel a részvényen, igen ám de mennyi szerepel rajta?
Ha például veszek OTP részvényt legyn 5000 az ára (árfolyam) és 3.000.000 költök rá, akkor lesz 600 részvényem? igen ám de ennek mennyi a névértéke?
és ha pl az éves osztalék 150% akkor mennyi kapok?
2015. márc. 22. 16:06
1/4 anonim válasza:
100 Ft a névértéke, tehát 600 db-ra 90.000,- Ft-ot kapsz. Az adózását nem ismerem.
2/4 anonim válasza:
Előző...ez Neked, hogy jött ki?
Ha 100.- a névérték és 600 db-ot veszel, akkor az szerintem nem 90.000.-, hanem 60.000.-...
Kérdező, a részvénynél meghatározhatod, hogy mekkora árfolyam felett ne vegye meg a bank a tőzsdén a részvényt a számodra
3/4 anonim válasza:
Önadózóként kell bevalanni...16% kamatadó+27% szja
4/4 anonim válasza:
#2 600 x 100 x 150% = 90000
Én viszont azt nem értem, amit te írsz... hogy hogy jön ez a kérdéshez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!