Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kerül ennyibe az üzemanyag?

Miért kerül ennyibe az üzemanyag?

Figyelt kérdés

Sziasztok, mostanában sokat hallottam arról, hogy milyen nagyot zuhant az olaj ára. Meg is néztem az esés előtti és a mostani árakat. 2014. Július, Brent Crude Oil: 110, USD/HUF 230. Mostani árak: Brent Crude Oil: 56, USD/HUF 285.

2014. Júl. 1L diesel 425Huf, most 370Huf. Az olaj ára 49%-ot esett, tehát a 425HUF 51%-át vettem ami 216,75Ft. Ehhez hozzáadtam 55 Forintot (285-230) így kerekítve 272 Forintot kaptam. Tehát ha figyelembe veszem az olaj árának esését, a Forint gyengülését és 2014 júliusát veszem alapnak akkor 272 Forintba kellene kerüljön egy liter diesel. Ehhez képest 370 Forint egy liter. Hová tűnt a maradék pénz? Vagy én számoltam rosszul, esetleg valamit kihagytam? Várom a válaszokat!

2015. márc. 12. 19:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Mert a jövedéki adó az üzemanyagon egy fix összeg, nem pedig %-os.

Tehát hiába csökken az üzemanyag ára, ez csak az áfa tartalmát csökkenti, a jövedéki adó mértékét nem.

2015. márc. 12. 20:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2015. márc. 13. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!