Miért kerül ennyibe az üzemanyag?
Sziasztok, mostanában sokat hallottam arról, hogy milyen nagyot zuhant az olaj ára. Meg is néztem az esés előtti és a mostani árakat. 2014. Július, Brent Crude Oil: 110, USD/HUF 230. Mostani árak: Brent Crude Oil: 56, USD/HUF 285.
2014. Júl. 1L diesel 425Huf, most 370Huf. Az olaj ára 49%-ot esett, tehát a 425HUF 51%-át vettem ami 216,75Ft. Ehhez hozzáadtam 55 Forintot (285-230) így kerekítve 272 Forintot kaptam. Tehát ha figyelembe veszem az olaj árának esését, a Forint gyengülését és 2014 júliusát veszem alapnak akkor 272 Forintba kellene kerüljön egy liter diesel. Ehhez képest 370 Forint egy liter. Hová tűnt a maradék pénz? Vagy én számoltam rosszul, esetleg valamit kihagytam? Várom a válaszokat!
Mert a jövedéki adó az üzemanyagon egy fix összeg, nem pedig %-os.
Tehát hiába csökken az üzemanyag ára, ez csak az áfa tartalmát csökkenti, a jövedéki adó mértékét nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!