Létezhet olyan közkereseti társaság, amely papagájtenyésztéssel foglalkozik (olvasd el a leírást, kérlek)?
A félév során az lesz a feladat, hogy csoportosan kell létesíteni teoretikusan valamilyen vállalkozásformát. A közkereseti társaság tűnik a legegyszerűbbnek.
Mivel konyítok a papagáj tenyésztéshez, gondoltam, talán lehetne ez a téma.
De nem tudom, hogy reális lenne-e erről írni? Szerintetek?
Nézd meg a TEÁOR jegyzéket, abban vannak a választható tevékenységek.
Ne úgy keresd, hogy "papagájtenyésztés", mert ilyen nyilván nem lesz :), hanem ezeket nézd meg:
014 - Állattenyésztés
Állattenyésztés (014)
Baromfitenyésztés (0147)
Egyéb állat tenyésztése (0149)
Egyéb szarvasmarha tenyésztése (0142)
Juh, kecske tenyésztése (0145)
Ló, lóféle tenyésztése (0143)
Sertéstenyésztés (0146)
Tejhasznú szarvasmarha tenyésztése (0141)
Teve, teveféle tenyésztése (0144)
Nektek, ami szerintem kell:
főtevékenység: 0149'08 Egyéb állat tenyésztése
(Ide tartozik többek között: "- egyéb madarak (kivéve baromfi)")
Egyéb tevékenységnek felvenném még például a 9609'08-at mint M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás (mert ide tartozik a hobbiállat-gondozás is), esetleg - ha van engedéllyel rendelkező tag, akkor - 7500'08: Állat-egészségügyi ellátás.
0162'08: Állattenyésztési szolgáltatás...
Meg lehet még nézni, hogy más is kell-e.
Én inkább a kft-t ajánlanám. Igaz, hogy annak már kötelezően 3.000.000,- Ft a törzstőkéje, viszont a tagok csak a bevitt vagyonnal felelnek, míg a kkt esetében korlátlanul a magánvagyonnal is. Nagyobb a kockázat, mert akár a saját otthonát is elveszíthetik a tagok, ha belebuktok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!