Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az hogy ma Magyarors...

Miért van az hogy ma Magyarországon az számít sikeresnek aki munka nélkül több vagyont tud összelopni?

Figyelt kérdés

Érdekes de egyértelműen jelen lévő probléma ez.

Akár törvénybe ütközően, akár hivatalosan engedélyezett módon szerzett könnyű pénzről legyen szó. Például akik mások munkájából élnek, vagy keveset kell dolgozniuk jövedelmükért, azt szinte sikeresnek nézik.

És eléggé beteges mértékűvé durvult az embereknek az a törekvése hogy minél kevesebb munkával jussanak minél több vagyonhoz. Mert úgy érzi mindenki hogy az számít sikernek, nem az ha becsülettel megdolgoznak érte.

2015. márc. 11. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem baj van a felfogásoddal. Azok az emberek, akikről azt írod, hogy "mások munkájából élnek", azok nem, nem mások munkájából élnek. A saját vállalkozásuknak köszönhetik, hogy élnek. Ellenben ők azok, akik munkát, pénzt, jövedelmet, megélhetést adnak másoknak... Te is egy ilyennek köszönheted, hogy nem halsz éhen. Érdemes lenne feléjük több tiszteletet és alázatot tanúsítanod...
2015. márc. 11. 19:09
 2/7 A kérdező kommentje:

"Érdemes lenne feléjük több tiszteletet és alázatot tanúsítanod..."

Például az 50-es évek államosításai idején akik az állam nevében elvették a gazdák javait és szabadságát majd beverték őket a TSZ-be kezdetben szinte ingyen munkára és emiatt néhány gazda még öngyilkos is lett, mutassak több tiszteletet és alázatot a hivatalosan engedélyezett gaztettek elkövetői iránt. Még jó hogy nem a gazdák köszönhetik nekik azt a jelképes jövedelmet és nem a dolgos gazdáknak köszönhetik az ávósok hogy kenyérhez jutottak. Talán a tisztelet és alázat mutatása a javak megteremtőinek járna, nem azoknak akik elvették másoktól. Tolvajnak miért kellene alázatot és tiszteletet mutatni? Akár hivatalosan engedélyezett, akár nem hivatalos a tevékenysége.

2015. márc. 11. 19:24
 3/7 A kérdező kommentje:

"Szerintem baj van a felfogásoddal."

Ez sem semmi. Ráadásul az én felfogásommal van a baj. Még szerencse hogy jó kedvem van és egy jót röhögtem, bár a téma inkább elszomorító.

2015. márc. 11. 19:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Esetleg a mai brókerbotrány bűnösei iránt ne mutassak alázatot és tiszteletet? Mondjuk azért amiért a tévében egy idős hölgy károsultat mutattak amint zokogott. Besz@rok, ilyen válaszra sem számítottam. Ó persze, munkát adtak sok irodistának, takarítónak, portásnak... De hogy mi van mögötte, hány ember életét tették tönkre vagy esetleg az egész ország pénzügyi rendszerét érintette, az nem számít.
2015. márc. 11. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Ahha! Nem tudtam, hogy te nem tudsz különbséget tenni a bűnözők és a sikeres vállalkozók között...

Ha nem bánod, nem szállnék bele abba a témába, hogy a bűnözők szerinted bűnözők. Egyetértek, de ez egy ostoba téma, és nem is illik ebbe a kategóriába. Ráadásul nem gondolnám, hogy a bűnözőket bárki "sikeresnek" gondolná...

Amúgy viszont - ahogyan szerinted a tömeg - én is azt gondolom, hogy az a sikeresebb módszer, ha egységnyi befektetett munkával több javat tud az ember megtermelni... Sajnálom, ha te máshogy gondolod.

2015. márc. 11. 20:41
 6/7 A kérdező kommentje:

"...az a sikeresebb módszer, ha egységnyi befektetett munkával több javat tud az ember megtermelni."

Nem gondolom máshogy, ha a módszer becsületes marad és nem mások kárára történik.

Ebben van a lényeges különbség.

Például valamikor ólomport kevertek a fűszerpaprikába, mert az ólom nehéz. Az már nem számított a baktériumképződmény elkövetőknek hogy az ólom mérgező nehézfém. Tehát a szabályok be nem tartóira nem tudok és soha nem is fogok felnézni és tiszteletet sem fogok mutatni irántuk. (Viszont elnézést kérek a baktériumoktól amiért hozzájuk hasonlítottam a Világegyetem söpredékét).

2015. márc. 11. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:
OK, akkor már értem. De miért írtad azt a bűnözőkről, hogy "Például akik mások munkájából élnek, vagy keveset kell dolgozniuk jövedelmükért"? A bűnözők egyáltalán nem mások munkájából élnek...
2015. márc. 11. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!